Ειδήσεις

Published on December 1st, 2012 | by fileto

0

Το Χάνι της Δαδιάς στην διασταύρωση από εθελοντές

Οι εθελλοντές αλληλεγγύης που κοσκινίζουν απ΄ άκρη σ΄ άκρη τον Έβρο δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Κι απέστειλαν την κάτωθι επιστολή προς τον δήμαρχο Σουφλίου, κ. Πουλιλιό, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο των εθελοντών, βρήκε τις προτάσεις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και υποσχέθηκε σύντομα να τις φέρει σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Σουφλίου κ. Ευάγγελος Πουλιλιός που βρήκε κατ΄ άρχή ενδιαφέρουσες τις προτάσεις των Εθελοντών Αλληλεγγύης δέχθηκε. Η επιστολή που του εστάλη τα λέει όλα: «Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Σουφλίου, οι «Εθελοντές Αλληλεγγύης» που ήδη άρχισαν τη μεγάλη εκστρατεία υπέρ της παγκόσμιας προβολής του Έβρου και μέσα στα πλαίσια αυτά, θεωρούν χρέος τους να επικοινωνήσουν μαζί σας για τους εξής 2 λόγους της απόλυτης

Αρμοδιότητάς σας:

1) Τη άμεση αξιοποίηση –λειτουργία του «κέντρου» που έχετε στην κοινότητα ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ , το οποίο εν αρχή α)προορίζονταν για Βιβλιοθήκη που δεν έγινε και β)ως είδος εκπαιδευτηρίου σε Ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

2) Οι Εθελοντές Αλληλεγγύης, μελέτησαν το θέμα και σας προτείνουν την άμεση αξιοποίηση των αδρανούντων σήμερα αυτών εγκαταστάσεων , ήτοι να δημιουργηθεί η βιβλιοθήκη και συνάμα να μπει μπροστά εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκμάθηση Υ/Π υπέρ των κατοίκων, ανεξαρτήτου ηλικίας..

3) Οι Εθελοντές Αλληλεγγύης αναλαμβάνουν την άμεση αξιοποίηση των εγκαταστάσεων σας στο Γιαννούλη, (δημιουργία Βιβλιοθήκης-τα βιβλία δικά μας.. και του παιδευτικού κέντρου Υπολογιστών, -υποθέτουμε πως οι υπολογιστές εξακολουθούν να υπάρχουν..

4) Έναντι όλων αυτών ο Δήμος Σουφλίου θα αναλάβει μόνον την μισθοδοσία ενός υπαλλήλου μας –ειδικού στα άνω 2 θέματα- με το κατώτερο όριο, ήτοι 700 ευρώ τον μήνα . Δοκιμαστικά για ένα 6/μηνο- Απαραιτήτως τηλεφωνική σύνδεση και σύνδεση με ιντερνετ… δαπάνες που θα βαρύνουν τον δήμο σας.. Ο υπάλληλος δεν θα έχει καμιά εργασιακή σχέση μαζί σας.

Μέσα στα πλαίσια εκστρατείας μας για τον Έβρο, θεωρούμε αναγκαία τη δημιουργία ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ περιπτέρου , στη διασταύρωση της λεωφόρου Σουφλίου-Δαδιας , Το περίπτερο θα είναι σταθμός αναψυχής που εκτός των αναψυκτικών-καφέδων κ.λπ. θα είναι και μόνιμο εκθετήριο προϊόντων Έβρου

Θα λειτουργεί επί 24/ώρου περίπου βάσης.

Ο Δήμος σας, αν τον ενδιαφέρει να είναι συν-φορέας ( ο άλλος είναι ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ) θα πρέπει να μας διαθέσει χώρο για χρήση στη συγκεκριμένη διασταύρωση καθώς κι ένα οίκημα λυόμενο σαν το Κέντρο Υγείας .. στο Γιαννούλη… που σήμερα δεν λειτουργεί.. ( Να το μεταφέρετε…). ΄Όλα τα υπόλοιπα για τη λειτουργία του ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ , τα αναλαμβάνει το κίνημα ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αυτά Αγαπητέ κ. Δήμαρχε… Ελπίζουμε οι προτάσεις μας να σας ενδιαφέρουν».

Ανεξαρτήτως ποια θα είναι η τελική στάση του Δήμου , οι Εθελοντές έχουν κι άλλα στο δισάκι τους, όπως και η αμέσως πιο κάτω… μια άλλη “έτοιμη” λύση:

Η …εναλλακτική λύση… Το « χάνι της Δαδιάς». Ένα κοινόκτητο τουριστικό περίπτερο που μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε μια βδομάδα και να αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή. Σταθμό ψυχής κι αναψυχής! Αρκεί να το θελήσουμε, αρκεί να πάρουμε τον Έβρο απάνω μας…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑