Ειδήσεις

Published on December 2nd, 2012 | by fileto

0

Σε διαθεσιμότητα κάθε τρίμηνο 6.200 δημόσιοι υπάλληλοι

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας όλο και πιο πιθανό θεωρείται να απαιτηθούν παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό με την ολοκλήρωση αναλογιστικών μελετών αλλά και στην τιμολόγηση των γενόσημων φαρμάκων.

Τα τελευταία μάλιστα 24ωρα εξειδικεύονται και τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι εντός του 2013. Επίσης

Πιο αναλυτικά, στο Μνημόνιο επιβεβαιώνεται ο στόχος μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, μέσω συνδυασμού των μέτρων κινητικότητας, μείωσης των συμβασιούχων, αποχωρήσεων και απομάκρυνσης των επίορκων.

Για τη διαθεσιμότητα σημειώνεται πως έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα σχετικά σχέδια από τα υπουργεία και βάσει αυτών θα τεθούν τριμηνιαίοι στόχοι για τις «επιβεβλημένες αποχωρήσεις».

Κάθε τρίμηνο του 2013 θα βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 6.250υπάλληλοι, οι οποίοι για ένα έτος θα λαμβάνουν το 75% του βασικού μισθού. Κάτι που, όπως αναφέρεται, θα βοηθήσει στη μετάβαση των εργαζομένων, εάν χρειαστεί, στον ιδιωτικό τομέα.

Εξάλλου, εντός του Ιανουαρίου του 2013 θα είναι έτοιμος νόμος για αλλαγές στη διαδικασία πρόσληψης στο Δημόσιο και στην αξιολόγηση των ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

 

 

Πηγή: ΕΡΤ, Έθνος, MEGA


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑