Βαλκάνια

Published on December 5th, 2012 | by fileto

0

Η μουσουλμανική μειονότητα …γέφυρα φιλίας για τον Σύριζα!

Αναφορικά με την τουρκική μειονότητα στη Θράκη και την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη ο Δημήτρης Στρατούλης σημείωσε ότι θα πρέπει «να χρησιμοποιούνται ως γέφυρες φιλίας και όχι ως παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε πολεμική ανάφλεξη».

Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, οι εθνικιστικές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, η μειονότητα της Θράκης, η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και η επίπτωση που έχει η οικονομική κρίση στην ελληνική εξωτερική πολιτική βρέθηκαν στο επίκεντρο της διαδικτυακής-τηλεοπτικής εκπομπής «Στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης είπε ότι για την αποτελεσματικότητα με την οποία μία κυβέρνηση ασκεί την εξωτερική πολιτική είναι παράγοντας και η κατάσταση της οικονομίας της χώρας της. «Η Ελλάδα είναι σαν να βγήκε από μία εθνική καταστροφή και αυτή η οικονομική κατάρρευση δεν βοηθά την εξωτερική πολιτική. Είναι και το φρόνημα του λαού σου εξουθενωμένο από τις μνημονικές πολιτικές» υπογράμμισε ο Δημήτρης Στρατούλης. Ειδικότερα για την ΠΓΔΜ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι θα πρέπει να δοθεί μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Αναφορικά με την τουρκική μειονότητα στη Θράκη και την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη ο Δημήτρης Στρατούλης σημείωσε ότι θα πρέπει «να χρησιμοποιούνται ως γέφυρες φιλίας και όχι ως παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε πολεμική ανάφλεξη».



About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑