Βαλκάνια

Published on December 7th, 2012 | by fileto

0

Εκτός SOUTHSTREAM η Ελλάδα…

Τις εργασίες κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream εγκαινίασε επισήμως την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Το έργο έχει αναλάβει ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom.

«Το γεγονός αυτό είναι σημαντικό, όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά και για όλο τον ευρωπαϊκό ενεργειακό τομέα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής.

Ο South Stream
θα ξεκινά από τις ρωσικές ακτές της Μαύρης θάλασσας, θα περνά κάτω από τα ύδατα της και θα καταλήγει στη Βουλγαρία. Στη συνέχεια η μεταφορά φυσικού αερίου θα πραγματοποιείται μέσω των εδαφών της Σερβίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβενίας και της Ιταλίας με την κατασκευή διακλαδώσεων στην Κροατία και της Δημοκρατίας Σέρπσκα στη σύνθεση της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Το συνολικό μήκος του αεριαγωγού θα ξεπερνά τις 2 χιλιάδες 300 χλμ. Η έναρξη της εκμετάλλευσής του προγραμματίζεται για το Δεκέμβριο του 2015.

Το συνολικό κόστος του αγωγού εκτιμάται σε 16,5 δισεκατομμύρια ευρώ, και αναμένεται να επιτρέψει στη Μόσχα να παραδίδει 63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου σε ετήσια βάση στην Ευρώπη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑