Επιχειρήσεις

Published on December 12th, 2012 | by fileto

0

Ημερίδα για το αγροτικό μάρκετιγκ

Η ομάδα ΙΚΟΝ 4, ο Δήμος Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας, με την στήριξη του ΓΕΩΤΕΕ (Παράρτημα Αν. Μακεδονίας) και της Ε.Α.Σ. Καβάλας, σας προσκαλούν σε μία συζήτηση – αντίδοτο στην κρίση, για την ανάπτυξη και το μέλλον μας το δικό μας, της παραγωγής μας και του τόπου μας.

Η ημερίδα θα γίνει το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 5:30  μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Απόστολος Παύλος» στην Λυδία Καβάλας. Η ανακοίνωση της πρόσκλησης μεταξύ των άλλων αναφέρει:

 

‘Τι θα συζητήσουμε;

Εμείς οι Έλληνες, παράγουμε μοναδικά προϊόντα κορυφαίας ποιότητας με μεγάλες δυνατότητες εμπορικής επιτυχίας. Όμως, σπάνια τα προϊόντα μας έχουν τη θέση στο ράφι ή την τιμή που αξίζουν και δύσκολα προχωρούν στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά.

Πολύ συχνά, τα ελληνικά προϊόντα δεν έχουν δεν έχουν την εικόνα που πρέπει για να ξεχωρίσουν και να προτιμηθούν και δεν υποστηρίζονται από μάρκετινγκ. Δηλαδή, αυτά που διαθέτουν χρόνια τώρα, πολλές μικρές και μεσαίες ξένες εταιρίες που  πουλάνε τα προϊόντα τους και κερδίζουν πελατεία και φήμη.

Συχνά οι Έλληνες παραγωγοί δίνουν τα προϊόντα τους χύμα και φθηνά, για να τυποποιηθούν σε άλλη χώρα, να πουληθούν ακριβά με ξένη «σημαία», και τα κέρδη πηγαίνουν στις ξένες οικονομίες.

Πρέπει επιτέλους να επενδύσουμε στην ελληνική ποιότητα και να μιλήσουμε υπερήφανα και επώνυμα στο ντόπιο και στο διεθνή καταναλωτή. Να του πούμε τους λόγους που μας κάνουν καλύτερους. Η ευκαιρία για όσους παράγουν προϊόντα που δείχνουν και είναι ποιοτικά και έχουν την σωστή προετοιμασία, είναι δεδομένη.

Ήρθε η ώρα να συζητήσουμε επιτέλους το πως, να κάνουμε όσα πρέπει και να κερδίσουμε από την παραγωγή μας!

 

Ποιους αφορά η συζήτηση;

Κάθε παραγωγό ή επιχειρηματία που πιστεύει σ’ αυτό που κάνει,  παράγει ποιοτικά προϊόντα και μειονεκτεί μόνο στο μάρκετινγκ και στην επικοινωνία. Που δεν βολεύεται με το χύμα, ούτε με την επιδότηση, που θέλει να προχωρήσει, αλλά δεν είναι σίγουρος από πού να ξεκινήσει και πώς.

Κάθε συνεταιρισμό ή εταιρία που έχει το όραμα και δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από όσους κατακτούν τις αγορές με λιγότερο καλά προϊόντα, αλλά πολύ καλύτερη εικόνα.

Σε κάθε Έλληνα που αναζητάει επαγγελματική ή επιχειρηματική διέξοδο και βλέπει το μέλλον του συνδεδεμένο με την παραγωγή της χώρας μας.

Σε κάθε αιρετό που θέλει να βοηθήσει τους παραγωγούς του τόπου του, που πιστεύει στις δυνατότητες τους και ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

 

Το πρόγραμμα

17.30-17.40  /   Xαιρετισμός Δημοτικής αρχής Kαβάλας

17.40-18.00  /   Τα προϊόντα μου. Και τώρα τι κάνουμε;

Γιώργος Τριανταφύλλου, Εκδότης All Pack Hellas (ΙΚΟΝ 4)

18.00-18.20  /   Σωστή εικόνα = πωλήσεις εντός και εκτός Ελλάδας Δημοσθένης Μπρούσαλης, Γενικός Διευθυντής DASC Branding (ΙΚΟΝ 4)

18.20-18.40  /   Γιάμ: από την κουζίνα, στο ράφι!Προσκεκλημένη ομιλήτρια: Aύρα Πανουσοπούλου, Εργαστήριο Γεύσεων Γιάμ

18.40-19.00  /   Τrinity Farm, πωλήσεις με όπλο την βιολογική γεωργία!

 

Προσκεκλημένη ομιλήτρια: Αλεξάνδρα Τσιαντή, Αγροκτήματα Trinity Farm

19.00-19.20  /   Χρώμα: η δύναμη στη συσκευασία

Γρηγόρης Κόκκορης, Διευθύνων Σύμβουλος DOT REPRO Α.Ε. (ΙΚΟΝ 4)

19.20-19.40  /   H ετικέτα με ανοιχτό μυαλό

Αυγερινός Χατζηχρυσός, Γενικός & Εμπορικός Διευθυντής Forlabels (ΙΚΟΝ 4)

19.40-20.00  /   Royal Tsatsoulis, καβαλιώτικα προϊόντα στις διεθνείς αγορές

Προσκεκλημένος ομιλητής: Άγγελος Τσατσούλης, ROYAL TSATSOULIS, πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας

Ερωτήσεις και συζήτηση

 

Τι είναι η IKON 4 και γιατί δημιουργήθηκε;

Η ομάδα IKON 4 είναι μια “συμμαχία” τεσσάρων ελληνικών επιχειρήσεων που εδώ και αρκετά χρόνια συμβάλλουν με την δουλειά τους στη βελτίωση των ελληνικών προϊόντων και τους βοηθούν να βρουν το δρόμο τους.

Ένωσαν τις δυνάμεις τους και να μοιράζονται την εμπειρία τους με τους Έλληνες παραγωγούς, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ο τόπος μας μπορεί να πετύχει αν το προσπαθήσουμε σωστά και οργανωμένα.

Η διαδρομή της κάθε εταιρίας, η θέση που κατέχει στον κλάδο της και το πελατολόγιο της δείχνουν ότι όσα θα συζητηθούν στις 15 Δεκεμβρίου, φέρνουν αποτελέσματα.

 

Διοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Με την στήριξη: ΓΕΩΤΕΕ Παρ. ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, Ε.Α.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑