Ειδήσεις

Published on December 12th, 2012 | by fileto

0

Οι συμφωνίες με τον Πούτιν έριξαν τον Καραμανλή

Από το 2007 είχαν γίνει γνωστά στην αμερικανική κυβέρνηση τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Kρήτης και η αποκάλυψη αυτή φαίνεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά …

πιθανότατα συνδέεται και με άλλες καταστροφές που γνώρισε από τότε η χώρα, όπως οι πυρκαγιές του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου του 2007 και οι ταραχές σε όλη (!) την χώρα που ακολούθησαν τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγοριάδη στα Εξάρχεια τον Δεκέμβριο του 2008.

Όλες οι πρόσφατες εκθέσεις που ήρθαν στην δημοσιότητα, δείχνουν κατ’ αρχήν, ότι η δυνητική ΑΟΖ είχε γίνει “σουρωτήρι” από όλες τις εταιρείες από το 2004 και μετά. Όλοι ήξεραν που και τι ποσότητες υπάρχουν.

Αλλά το Stratfor δίνει και μια άλλη διάσταση σε τηλεγράφημά του που διέρρευσε στο WikiLeaks:”Υπάρχουν τεράστιες ποσότητες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης από τις έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή” σημειώνουν σε τηλεγράφημά τους το 2009. ΟΙ άνθρωποι της Noble Energy (σ.σ.: τότε κανείς δεν ήξερε ούτε είχε ακούσει την Noble Energy), είναι βέβαιοι για αυτό. Μιλήσαμε με τον επικεφαλής της εταιρείας”!

Ακολουθεί διαρροή μέρους των ερευνών σε διάφορα κλειστά συνέδρια από την δημόσια ετιρεία γεωλογικών ερευνών των ΗΠΑ την USGS που πλέον χαρακτηρίζει την περιοχή ως “gas giant” δηλαδή ότι κρύβονται τεράστια πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου και κάτω αυτά πετρελαίου, νότια της Κρήτης.

Στην Αθήνα η κυβέρνηση Καραμανλή έχει έρθει σε τρεις κρίσιμες συμφωνίες με την Ρωσία του Βλάντιμιρ Πούτιν που δείχνουν ότι όλος αυτός ο πλούτος που θα μπορούσε να απεξαρτήσει εν μέρει την Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο, θα περιέλθει και αυτό υπό τον έλεγχο της Μόσχας: South Stream, αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, προμήθεια ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3HEL.

Και μία τέταρτη, κατ’ αρχήν συμφωνία, για προστασία όλης αυτής της περιοχής με την προμήθεια αντιαεροπορικών / αντιβαλλιστικών βλημάτων S-400 Triumf που θα κάλυπτε μια περιοχή διαμέτρου 200+ χλμ.!

Εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος στην ανατολική Κρήτη “κλείδωνε” ακόμα και το Καστελόριζο. Μια κατ’ αρχήν συμφωνία που ελάχιστοι γνώριζαν, όπως ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Δ. Γράψας.

Αποτέλεσμα: Από τον Σεπτέμβριο του 2008 ξεσπά το “σκάνδαλο” του Βατοπαιδίου. Διαλύεται ο σκληρός ιστός της κυβέρνηση που μέχρι τότε έδειχνε πανίσχυρη: Τον Ιούνιο είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της Siemens με τις δωροδοκίες πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Τσουκάτος, Μαντέλης κλπ) και το ΠΑΣΟΚ να “γράφει” ιστορικά χαμηλά στις δημοσκοπήσεις με προέλαση του ΣΥΡΙΖΑ!

Η πρώτη προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης Καραμανλή στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν πέτυχε, καθώς το “άλογο” ο Γ. Παπανδρέου δεν τράβαγε με τίποτα. Αν δεν ερχόταν το Βατοπαίδι και τα Δεκεμβριανά, όλα θα ήταν διαφορετικά.

Τον Δεκέμβριο του 2008 τα πράγματα ήταν κρίσιμα με τα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ να παίζουν τον γνωστό ρόλο τους, βέβαια: Η διεθνής οικονομική κρίση είχε κτυπήσει “στην καρδιά” και την ελληνική οικονομία. Στα Δεκεμβριανά, η κατάλυση της έννομης τάξης και η αποδεδειγμένη εμπλοκή ξένων πρακτόρων στα επεισόδια ήταν η ένδειξη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ από την Αθήνα που ήρθε στην δημοσιότητα από το WikiLeaks τα λέει όλα: “Πρέπει να ανατραπεί αυτή η πολιτική που οδηγεί την Ελλάδα στην αγκαλιά της Ρωσίας”…

Είχε προηγηθεί η προετοιμασία της δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή που μπορεί να αποτράπηκε την τελευταία στιγμή από την GRU και την FSB, αλλά έδειξε” τον δρόμο στον τότε πρωθυπουργό που δύο χρόνια μετά τη νίκη του 2007, οδηγήθηκε σε εκλογές και πανηγυρική ήττα.

 

Οι συμφωνίες με τους Ρώσους ακυρώθηκαν όλες

Ο νέος πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, δήλωνε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 από τις Βρυξέλλες ότι «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο».

Έξι μήνες μετά αρνείτο όλες τις προσφορές διμερούς δανειοδότησης της χώρας με όλες τις χώρες και κατέφευγε στο Μνημόνιο και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Ακριβώς ένα μήνα μετά, τον Ιούνιο του 2010 έδινε εντολή να συσταθεί ο φορές που θα έδινε τις άδειες για έρευνες υδρογονανθράκων.

Οι Ρώσοι είχαν “σβηστεί” από τον χάρτη, ο άνθρωπος των ΗΠΑ είχε αναρριχηθεί στην εξουσία, η χώρα ήταν “δεμένη” χειροπόδαρα, ήταν ώρα για δουλειά: Να γίνουν γεωτρήσεις και να πάρουν τον πλούτο της χώρας.

Μια μικρή λεπτομέρεια: 2,5 χρόνια πέρασαν για να αποκαλυφθούν όλα αυτά από την ημέρα που ιδρύθηκε ο φορέας. Έπρεπε να ακολουθήσουν άλλα δύο Μνημόνια…

 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑