Εκδηλώσεις

Published on December 17th, 2012 | by fileto

0

Αναβιώνουν το έθιμο της καμήλας

Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, ο Λαογραφικός πολιτιστικός σύλλογος Άνω Οινόης Ορεστιάδας «το Κρασοχώρι» σε συνεργασία με τους Πολιτιστικό σύλλογο Κάτω Οινόης «τα Αμπέλια», Γυμναστικό σύλλογο «Ένωση Οινόης» και σύλλογο γονέων και κηδεμόνων 4ου δημοτικού σχολείου Ν. Ορεστιάδας, θα πραγματοποιήσουν «το έθιμο της καμήλας» για το 2012.

Σε μία διαδρομή 6 περίπου χιλιομέτρων σε όλα τα βόρεια προάστια της πόλης της Ορεστιάδας, με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής από το συγκρότημα «εβρίτικη ζυγιά» , με μπουφέδες γεμάτους μεζέδες και κρασί, η πομπή της καμήλας θα μεταφέρει το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων.

Η έναρξη του εθίμου θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ.  στον Ι.Ν Αγ. Αθανασίου Κ. Οινόης μετά από την ευλογία των ιερέων των δύο οικισμών. Θα κινηθεί αρχικά στον οικισμό της Κάτω Οινόης και έπειτα θα περάσει από από δρόμους της Κλεισσούς και θα καταλήξει περίπου στις 14:30 μ.μ.  στην αυλή του 4ου Δημοτικού σχολείου, στην Άνω Οινόη, όπου θα υπάρχουν καζάνια με καβουρμά και θα πραγματοποιηθεί μεγάλος χορός μέχρι το βράδυ.

Οι επισκέπτες μπορούν να αναζητήσουν την πομπή και να την ακολουθήσουν μέχρι το πέρας της διαδρομής συμμετέχοντας και χορεύοντας μαζί με τους. Εξ αιτίας συνήθως χαμηλών θερμοκρασιών τους προτείνεται η κατάλληλη ένδυση.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑