Ειδήσεις

Published on December 18th, 2012 | by fileto

0

Στο LEADER και ο δήμος Μαρώνειας-Σαπών

Τρεις προτάσεις σε δράσεις για έργα, στα πλαίσια του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» μέσω της Αναπτυξιακή Ροδόπης, το γνωστό μας πρόγραμμα LEADER, κατέθεσε ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών, συνολικού προϋπολογισμού 650.000 ευρώ.

Τα έργα αυτά αφορούν στην «Διαμόρφωση και ανάδειξη ορειβατικών διαδρομών» του δήμου, την «ίδρυση τοπικού κέντρου τουριστικής πληροφόρησης στην Μαρώνεια» και στον «εξωραϊσμό – ανάπλαση του χώρου αναψυχής στη θέση «Δενδράκι» Σαπών».

Με τις δράσεις αυτές επιχειρείται η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του δήμου Μαρώνειας – Σαπών, η προσέλκυση επισκεπτών σε σημεία τα οποία χαρακτηρίζονται υψηλού οικοτουριστικού ενδιαφέροντος, αλλά και η διαμόρφωση χώρων αναψυχής για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου.

Παράλληλα μέσω των έργων αυτών θα γίνει η καταγραφή και προβολή των τουριστικών διαδρομών, για τους επισκέπτες, με έντυπο και ηλεκτρονικό τρόπο, για να μπορεί ο επισκέπτης να παίρνει την απαραίτητη πληροφόρηση εύκολα και από απόσταση.

Με τις παρεμβάσεις αυτές ο δήμος Μαρώνειας – Σαπών αποδεικνύει ότι προσπαθεί να αντλήσει πηγές χρηματοδότησης από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, για έργα αναπτυξιακής σημασίας, σε καιρούς όπου η χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Πολιτεία είναι οριακή για την λειτουργία της.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑