Βαλκάνια

Published on January 7th, 2013 | by fileto

0

Θα μας τρελάνουν οι Βούλγαροι

Θεωρούν τη φυλή τους απογόνους των Καλάς των παιδιών του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Διαβάζουμε και μεταφέρουμε ρεπορτάζ από βουλγαρική ιστοσελίδα η οποία αναφέρεται στην προέλευση των Βουλγάρων.

Τον τελευταίο καιρό οι επιστήμονες και ιδιαίτερα οι αρχαιολόγοι της Βουλγαρίας έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα ανακαλύψεων και αποκαλύψεων γύρω από την ιστορία τους μέσω του οποίου δεν διστάζουν να κάνουν αναφορές ακόμη και με παιδαριώδη επιστημονικά δεδομένα, που δείχνουν ότι όλη η ιστορία της ευρύτερης βαλκανικής από την Ευρώπη μέχρι την Ασία περνάει μέσα από το βουλγαρικό έδαφος.

Τελευταία βρήκαν και ρίζες τους στην φυλή των Καλάς που για όσους ξέρουν, είναι η φυλή στα υψίπεδα του Αφγανιστάν η οποία θεωρείται ότι έχει επιρροές από την παρουσία εκεί του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Να τι λέει το ρεπορτάζ και τα συμπεράσματα δικά σας:

«Το Βόρειο Πακιστάν μπορεί να θεωρηθεί η παλιά πατρίδα των Βουλγάρων, ενώ η πακιστανική φυλή των Καλάς (Kalash) – ομογενείς των Βουλγάρων. Αυτό ανακοίνωσαν επιστήμονες ύστερα από μια αποστολή στα ίχνη των αρχαίων λαών, που περιλάμβανε την περιοχή της Μέσης Ασίας.

Σύμφωνα με ανθρωπολόγους και γενετιστές που δούλεψαν στο σχέδιο „Η παλιά πατρίδα των Βουλγάρων”, οι ρίζες των Βουλγάρων δεν είναι σλαβικές, όπως θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα. Όπως δείχνουν καινούργιες έρευνες, στο DNA του βουλγαρικού λαού συνδυάζονται περίπου 40% θρακικά γονίδια, 40% πακιστανικά και μόλις 12% σλαβικά γονίδια.

Σύμφωνα με έναν από τους ερευνητές, τον αναπληρωτή καθηγητή Αλεξάνδαρ Ιλίεφ, οι αποδείξεις είναι οι ομοιότητες μεταξύ των πολιτισμικών και γενετικών ιδιαιτεροτήτων των Βουλγάρων και των Kalash, που έχουν διατηρηθεί πάνω από 2000 χρόνια.

„Πρώτα απ’ όλα διάφορα στοιχεία από τις στολές των Kalash, που μοιάζουν πολύ με ορισμένες στολές στη Βουλγαρία. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές ομοιότητες στην μουσική, την οποία γνωρίζουμε ως χαρακτηριστική για τη Βουλγαρία. Το επόμενο σημείο είναι ο ανθρωπολογικός τους τύπος, που μοιάζει κατά πολύ με τον βουλγαρικό. Επίσης η κατασκευή, η αρχιτεκτονική της κατοικίας τους, η βάση, οι πέτρες, που χρησιμοποιούνται, η χαρακτηριστική, παραδοσιακή βεράντα, το λεγόμενο chardak. Και όλα αυτά βρίσκονται σε απόσταση 6000 χιλιομέτρων από τη Βουλγαρία”, πρόσθεσε ο Ιλίεφ.

«Προφανώς οι Βούλγαροι έχουν ινδοευρωπαϊκή καταγωγή, και μόνο ένας τυφλός δεν μπορεί να το δει», ισχυρίζεται ο Αλεξάνδαρ Ιλίεφ.

Πριν από έναν περίπου χρόνο, μια ομάδα επιστημόνων από την Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών ύστερα από λεπτομερή έρευνα επίσης διαπίστωσε ότι από γενετικής άποψης η καταγωγή των Βουλγάρων είναι ινδοευρωπαϊκή, και με τον τρόπο αυτό προσπάθησαν να διαψεύσουν την διαδεδομένη θεωρία ότι οι Βούλγαροι έχουν τουρανική καταγωγή.

Η αποστολή με στόχο την αναζήτηση της παλιάς πατρίδας των Βουλγάρων πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια 4 ετών – από το 2008 μέχρι το 2012. Οι επιστήμονες που έλαβαν μέρος στην αποστολή παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους που πραγματοποιήθηκε στο Αφγανιστάν, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν, Κριμαία, Ιράν, Πακιστάν και Ταταρστάν.

Ο Αλεξάνδαρ Ιλίεφ εξήγησε ότι η Ασία είναι η παλιά πατρίδα όλων των εθνών στην Ευρώπη. “Η περιοχή από την οποία ήρθαν οι Βούλγαροι πιθανότατα είναι μια περιοχή που σχετίζεται από εθνική, πολιτισμική, και πολιτική άποψη με το σημερινό Ιράν”, είπε ο επιστήμονας.

Ο Πέτκο Κόλεφ, πρόεδρος του Ιδρύματος “TANGRA TanNakRa”, εξήγησε πώς διαμορφώθηκαν οι παράμετροι της αποστολής. Ο Κόλεφ είπε ότι Βούλγαροι και ξένοι επιστήμονες ισχυρίζονται πως η σωστή κατεύθυνση αναζήτησης είναι η ινδοευρωπαϊκη, και συγκεκριμένα η ανατολική ινδοϊρανική πολιτισμική κοινότητα.

“Στις ανθρωπιστικές επιστήμες η πρόοδος σημειώνεται με την συγκέντρωση γεγονότων, αποδείξεων, με αναθεώρηση. Στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει μια συντηρητικότητα και θα χρειαστούν ίσως μία, δύο, τρεις γενιές, οι οποίες θα συγκεντρώσουν υλικό και αποδείξεις, καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες οι οποίοι θα υποστηρίξουν την καινούργια θεωρία, για να γίνει δεκτή από το ευρύ κοινό”, είπε ο Κόλεφ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Αλεξάνδαρ Ιλίεφ, η ινδοευρωπαϊκή καταγωγή των Βουλγάρων δεν μπορεί να αποδειχθεί στα πλαίσια μιας μόνο ζωής. “Κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται μια απίθανη, κατηγορηματική απόδειξη, η οποία θα δείξει πως αυτό είναι αλήθεια”, είπε χαρακτηριστικά ο Ιλίεφ. Αυτός ήταν και ο στόχος της συγκεκριμένης αποστολής.

“Για μένα, ως ανθρωπολόγο, είναι 100% σίγουρο πως οι Βούλγαροι έχουν ινδοευρωπαϊκή καταγωγή, διότι τα γονίδιά μας, οι μύες μας, τα οστά μας, η δομή του οργανισμού μας, είναι ινδοευρωπαϊκά, ινδοϊρανικά. Επιπλέον, ο τρόπος ταφής των νεκρών, όλος ο πολιτισμός της Βουλγαρίας βασίζεται ακριβώς στους κανόνες αυτούς”, είπε ο Ιλίεφ.

Ο καθηγητής πανεπιστημίου Πλάμεν Παβλόφ, ο οποίος έλαβε μέρος στην αποστολή, επίσης τόνισε με τη σειρά του ότι η ινδοευρωπαϊκή καταγωγή του βουλγαρικού λαού είναι αναμφισβήτητη. Ο Παβλόφ επισκέφθηκε το 2009 την Κριμαία με σκοπό να μελετήσει την βουλγαρική κληρονομιά όχι μόνο στην Χερσόνησο της Κριμαίας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 300 αρχαίοι βουλγαρικοί χώροι μόνο στην Κριμαία, ενώ σύμφωνα με τον Παβλόφ, ο αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Ντιμίταρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος επισκέφθηκε τον Βόρειο Καύκασο τον Σεπτέμβριο πέρσι, επίσης δήλωσε στην αναφορά του πως η Μέση Ασία είναι η πιθανή παλιά πατρίδα των Βουλγάρων. Η έρευνα αυτών των περιοχών, των αρχαιολογικών χώρων και των πολιτιστικών μνημείων, των πηγών και των εθνικών ομάδων, πρέπει να μετατραπεί σε ένα από τα αντικείμενα μελέτης της βουλγαρικής επιστήμης, ισχυρίζεται ο Ντιμιτρόφ».

Ντομπρέ!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑