Ειδήσεις

Published on January 7th, 2013 | by fileto

0

Ο υπερκοριός της ΕΥΠ έπιασε τους ληστές της Καβάλας

Είναι πια το πιο σύγχρονο όπλο των διωκτικών αρχών για την εξάρθρωση παράνομων κυκλωμάτων, από την αστυνομία.
Στη Θεσσαλονίκη σε διάστημα μικρότερο των δυόμισι χρόνων έχουν πραγματοποιηθεί οκτώ αστυνομικές επιχειρήσεις με… 183 συλλήψεις και περισσότερους από 250 κατηγορούμενους. Όλες είχαν ως βασικά ενοχοποιητικά στοιχεία τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφονταν από τους αστυνομικούς επί μήνες, παγιδεύοντας τηλέφωνα των υπόπτων.
Η υπερχρήση του κοριού, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί και «βαλιτσάκι» που ανήκει στην ΕΥΠ και στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις -και αμφισβητήσεις- ειδικά για την εγκυρότητα των αποδεικτικών μέσων, όταν αφορούν μόνον τηλεφωνικές συνομιλίες. Ακόμη και δικαστικοί λειτουργοί εξέφρασαν τις έντονες ενστάσεις τους ότι οι συνομιλίες δεν μπορούν να στηρίξουν από μόνες τους κατηγορίες ειδικά κατά τη διαδικασία του ακροατηρίου. Μάλιστα σε περίπτωση παρακολούθησης υπόπτων στη Θεσσαλονίκη έφτασαν σε σημείο να μη δώσουν σχετική έγκριση για συνέχιση των «ακροάσεων» από την ΕΛ.ΑΣ. θεωρώντας ότι ήταν αναποτελεσματικές.

Στην αποτελεσματικότητα του κοριού, ανήκουν οι αποκαλύψεις των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας τσιγάρων στη Χαλκιδική, των τεσσάρων μεγάλων τοκογλυφικών κυκλωμάτων της Θεσσαλονίκης, καθώς και ακόμη ενός με επικεφαλής 35χρονο Ελληνοσύρο, των ληστών της Καβάλας και κυρίως των μελών του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών με τη συμμετοχή αστυνομικών, που εξαρθρώθηκε την περασμένη Δευτέρα.

πηγή: Μακεδονία, Ζούγκλα


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑