Ειδήσεις

Published on January 8th, 2013 | by fileto

0

Διορθώνουν την γκάφα στο φορολογικό

Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο προωθεί το ΥΠΟΙΚ με τροπολογία η οποία θα κατατεθεί την Πέμπτη στη Βουλή. Οι βασικές διατάξεις έγιναν ήδη γνωστές και σύμφωνα με αυτές:

• Προωθείται η έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών από τα ακαθάριστα έσοδα των ελευθέρων επαγγελματιών, όπως είχε εξαγγείλει το υπουργείο Οικονομικών.

• Καθορίζεται το καθεστώς που θα ισχύσει για τις αποδείξεις. Σύμφωνα με αυτές, καθιερώνεται ποινή φόρου 22% κατά τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2013 για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους δεν καταφέρουν να συλλέξουν το 25% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις.

Το μέτρο αφορά μόνο μισθωτούς και συνταξιούχους και δεν συνδέεται με την κατοχύρωση της έκπτωσης φόρου των 2.100 ευρώ, καθώς αφορά ακόμα και φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ, οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν δικαιούνται έκπτωση φόρου.
Το μέγιστο απαιτούμενο ποσό αποδείξεων ορίζεται στα 10.500 ευρώ και η ποινή φόρου θα επιβάλλεται στη διαφορά της αξίας ανάμεσα στις αποδείξεις που απαιτούνται και σε αυτές που συλλέγονται.

• Παράλληλα, προωθείται η νομοτεχνική ρύθμιση που θα καλύψει την «γκάφα» που έγινε με ομάδες ελευθέρων επαγγελματιών που βρέθηκαν να μη χρειάζεται να κόβουν αποδείξεις όταν έχουν εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ.

πηγή: Euro2Day


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑