Ειδήσεις

Published on January 8th, 2013 | by fileto

0

Καθηγητές λάστιχο σε Καβάλα και Έβρο

Το μισό μισθό σε βενζίνες και εισιτήρια θα δίνουν κάποιοι εκπαιδευτικοί μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καθορίζεται ως ενιαία περιοχή μετάθεσης ένας ολόκληρος νομός. Τα προβλήματα αναμένεται ενταθούν ακόμη περισσότερο μετά την ενοποίηση των σχολικών μονάδων

Τεράστιες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του υπουργείου. Με την απόφαση αυτή ολόκληρες περιοχές που περιλαμβάνουν από δύσβατα βουνά μέχρι και νησιά ενοποιούνται.

Χωρίς να υπολογίζονται κατά τόπους ιδιαιτερότητες του υπουργείο ενοποίησε τεράστιες περιοχές, όπως αυτή του νομού Λαρίσης, αλλά και νησιά μεταξύ τους (π.χ. Κέρκυρα με Παξούς) ή νησιά με την Ηπειρωτική Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη με Σαμοθράκη, Καβάλα με Θάσο, η Σκύρος με την Εύβοια).

Κάπως έτσι για έναν καθηγητή που πρέπει να συμπληρώσει διδακτικές ώρες η νέα δομή μπορεί να σημαίνει ταξίδι με πλοίο ή για ώρες ολόκληρες μέσα στα βουνά αρκετές ημέρες το μήνα. Ένα ταξίδι του οποίου τα έξοδα καλύπτονται … φυσικά από τον ίδιο!

Κατά έναν περίεργο τρόπο και ενώ η Θάσος , η Σκύρος και η Σαμοθράκη είναι… εύκολα προσβάσιμες από τον κοντινό νομό, δεν ισχύει το ίδιο για νησιά όπως αυτά του Αργοσαρωνικού… προφανώς γιατί η περιοχή εκλέγει και τον υπουργό Παιδείας.

Πηγή: NewsIt


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑