Ειδήσεις

Published on January 8th, 2013 | by fileto

0

Φωτοβολταϊκός ο δήμος Αλεξανδρούπολης

Υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, και του αναδόχου του έργου, εκπροσώπου της εταιρείας «Κρίτων Ενεργειακή – Κ. Λυμπερόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε., σύμβαση για την εγκατάσταση και λειτουργία τριών φωτοβολταϊκών διασυνδεδεμένων συστημάτων σε δημοτικά κτίρια και σχολικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιδημάρχου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Ιωάννη Φαλέκα.

Με τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών συστημάτων ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα εξοικονομεί χρήματα και ηλεκτρική ενέργεια, ενώ θα εξασφαλίσει πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη για την περιοχή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ανάδοχο, κ. Κώστα Λυμπερόπουλο, με κάθε φωτοβολταϊκή εγκατάσταση ο δήμος αναμένεται να παράγει έως και 15.000 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας το χρόνο, υπερκαλύπτοντας τις ετήσιες ανάγκες του, αποκτώντας, ταυτόχρονα, σημαντικά έσοδα.

«Η υπογραφή της σύμβασης αυτής σηματοδοτεί ένα ισχυρό ξεκίνημα για το Δήμο μας στον τομέα της ενέργειας και πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαίτερα επωφελή, καθώς, μεταξύ άλλων, θα είμαστε πλέον σε θέση να παράγουμε οι ίδιοι την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουμε», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ενώ ανέφερε ότι σύντομα θα τοποθετηθούν και άλλα φωτοβολταϊκά συστήματα σε περισσότερα δημοτικά κτίρια.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑