Ειδήσεις

Published on January 9th, 2013 | by fileto

0

Ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής στην Καβάλα

Την ανάγκη να συνεχιστεί η καλή συνεργασία μεταξύ των δυο λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας παρά τις διαφορές που υπάρχουν σε πολιτικό επίπεδο, τόνισε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής κατά την επίσκεψη στο Δημαρχείο του νέου γενικού προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Osman Sener.

Ο δήμαρχος καλωσόρισε τον τούρκο διπλωμάτη στην Καβάλας και την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του ευχήθηκε να εργαστεί προς όφελος  ων δυο λαών ώστε να συμβάλει και από τη δική του πλευρά στην επίλυση των διαφορών που υπάρχουν.

Από τη μεριά του ο νέος γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή ευχαρίστησε το δήμαρχο και υπογράμμισε ότι οι σχέσεις καλή γειτονίας μεταξύ των δυο λαών θα υπάρχουν πάντα. Τόνισε μάλιστα ότι παρά τις όποιες διαφορές υπάρχουν σε περιόδους δύσκολες πάντα ο ένας γείτονας προστρέχει στον άλλον για να ζητήσει βοήθεια και υποστήριξη.

Ο κ. Osman Sener υπογράμμισε ότι ο τουρκικός λαός δεν ξεχνάει ποτέ την βοήθεια που έδωσαν οι έλληνες το 1999 όταν η Τουρκία επλήγη από τους σεισμούς, ενώ αναφέρθηκε και στη βοήθεια που προσέφερε η Τουρκία προς την Ελλάδα μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑