Ειδήσεις

Published on January 9th, 2013 | by fileto

0

Το 13 δεν ήταν το τυχερό τους

Δύο Ιρακινοί διακινητές, ηλικίας 35 και 29 ετών, που προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 13 μη νόμιμους μετανάστες συνελήφθησαν στην παρέβρια περιοχή της Μάνδρας Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.

Η σύλληψη των διακινητών έγινε την ώρα που αποβίβαζαν στην ελληνική όχθη, από δυο πλαστικές βάρκες, 6 Ιρακινούς, 5 Σύριους και 2 υπηκόους Ερυθραίας.

Οι δύο βάρκες κατασχέθηκαν, καθώς και το ποσό των 1.200 δολαρίων και 80 λιρών Τουρκίας, που βρέθηκαν στην κατοχή των διακινητών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο από τις αρμόδιες Αστυνομικές Διευθύνσεις, με ομάδες που έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και διαθέτουν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (θερμικές κάμερες κ.λ.π).

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου, μέσα στο 2012 συνελήφθησαν στην περιοχή συνολικά 152 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών

 

Πηγή: ΑΜΠΕ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑