Ειδήσεις

Published on January 15th, 2013 | by fileto

0

Βρίσκει δουλειά σε άνεργους Έλληνες

«Όλα ξεκίνησαν επειδή λάμβανα καθημερινά στο mail μου πάνω από 20 βιογραφικά Ελλήνων οι οποίοι ζητούσαν εργασία στο εξωτερικό. Νέοι μορφωμένοι με πτυχία και μεταπτυχιακά που αδυνατούν να βρούνε δουλειά στη χώρα τους…». Οι καλύτερες ιδέες, με την κρίση έρχονται λένε κάποιοι και τελικά ίσως να μην έχουν άδικο.

Την ώρα που η ανεργία στη χώρα μας χτυπάει κόκκινο, ο ομογενής ιδιοκτήτης του site Hire a Greek κ. Αναστάσιος Παπαποστόλου βοηθάει χιλιάδες άνεργους Έλληνες να βρουν δουλειά στο εξωτερικό. «Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι στις πρώτες τέσσερις ημέρες λειτουργίας του σάιτ, δεχθήκαμε περισσότερα από 1000 βιογραφικά Ελλήνων!» λέει στο protothema.gr ο κ. Παπαποστόλου.

Oι επιχειρηματίες σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία εξέλαβαν θετικά την κίνηση αυτή και είναι διαθέσιμοι να βοηθήσουν και να προσλάβουν τους υποψήφιους που στέλνουν βιογραφικά.

Μάλιστα, πρόσφατα σε ένα συνέδριο στη Φλόριντα όπου έδωσαν το παρών οι περισσότεροι Έλληνες  επιχειρηματίες της Αμερικής τους κοινοποιήθηκε η κίνηση και όλοι ενημέρωσαν άμεσα το HR τους, το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού.

Όσον αφορά  στις ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση, αυτές ποικίλουν από χώρα σε χώρα. την Αμερική και στον Καναδά οι web designers έχουν «μεγάλη πέραση», όπως και όλα τα επαγγέλματα με αντικείμενο την πληροφορική και τον προγραμματισμό. Ζήτηση υπάρχει επίσης και σε οικονομολόγους, αλλά και ερευνητές σε πανεπιστημιακά κέντρα.

Στην Αυστραλία ζητούν κυρίως μηχανικούς και οικοδόμους, γιατί η οικοδομή γνωρίζει μεγάλη άνθηση αυτή την εποχή. Εκτός από τη μετανάστευση, όμως, εκατοντάδες δουλειές μπορούν να γίνουν από απόσταση, μέσω διαδικτύου. Μοντέρ, μεταφραστές αλλά και σχεδιαστές web μπορούν άνετα να εργαστούν από άλλη


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑