Ειδήσεις

Published on January 16th, 2013 | by fileto

0

Ανοιχτή σύρραξη Χρυσής Αυγής με Χατζηοσμάν

Άγριος καυγάς ξέσπασε χθες στη Βουλή για το θέμα των ιμάμηδων, σε τροποποίηση νόμου που τελικά αποσύρθηκε για να επανέλθει αργότερα.

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιτέθηκαν φραστικά κατά του βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, ενώ απειλήθηκαν και επεισόδια.

Ο λόγος για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας να ορίζονται από το ελληνικό κράτος και όχι από την μουσουλμανική κοινότητα οι ιεροδιδάσκαλοι στην Θράκη.

Αρχικά οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι είχαν συμφωνήσει στο περιεχόμενό της, ωστόσο ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν είχε διαμηνύσει πως εάν το κόμμα του υπερψηφίσει την τροπολογία, ο ίδιος θα ανεξαρτητοποιηθεί.

Την επίθεση ξεκίνησαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι «χάρισασαν» στον κ. Χατζηοσμάν την κατηγορία του «Τούρκου πράκτορα», μάλιστα ο Χ. Παππάς μάλιστα τον αποκάλεσε «Τούρκο βουλευτή». Αλλά κι ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Ν.Μαριάς μίλησε για σχέδια που προωθούνται από την Άγκυρα και μνημονιακές δυνάμεις για αυτονόμηση της Θράκης.

«Είμαι Έλληνας, μου ζητάτε πιστοποιητικό φρονημάτων, δεν ζήτησα ποτέ την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης», ανταπάντησε ο βουλευτής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑