Ειδήσεις

Published on January 16th, 2013 | by fileto

0

Δωρεάν κατάρτιση στη Νυρεμβεργη για Θάσιους

Προγράμματα εκπαίδευσης επαγγελματικής κατάρτισης στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας σε νοσοκομειακά επαγγέλματα ή σε επαγγέλματα φροντίδας για την τρίτη ηλικία έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν νέοι από το νησί της Θάσου, ηλικίας 18 έως 26 ετών.

Πρόκειται για μια συνεργασία της Ελληνικής κοινότητας της Νυρεμβέργης και του Δήμου Θάσου με το ίδρυμα της Ευαγγελικής Διακονίας της Νυρεμβέργης, το οποίο διαχειρίζεται προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου αλλά και το 80% των προνοιακών προγραμμάτων του γερμανικού Δήμου.

Η εκπαίδευση που θα ακολουθήσουν οι νέοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος, Μιχάλης Ξώγνος, αναγνωρίζει τεχνικό επίπεδο κατάρτισης, ως νοσηλευτής /νοσηλεύτρια, φροντιστών ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και φροντιστών ατόμων τρίτης ηλικίας.

Το πρόγραμμα καλύπτει τα έξοδα του ταξιδιού από τη Θάσο έως τη Νυρεμβέργη και για τους μήνες διάρκειάς του, δωρεάν στέγαση και διατροφή, κοινωνική ασφάλιση καθώς και μηνιαία αποζημίωση ύψους 195 ευρώ. Επιπλέον με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν, είτε στη Γερμανία, είτε στην Ελλάδα, καθώς πρόκειται για κατάρτιση διεθνώς αναγνωρισμένη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑