Ειδήσεις

Published on January 17th, 2013 | by fileto

0

Αναρχικοί κατέλαβαν το στούντιο του Center

Κατάληψη στα studios του τηλεοπτικού σταθμού Center στην Καβάλα πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης ομάδα αναρχικών. Ο σταθμός καταλήφθηκε για περίπου ένα τέταρτο ενώ κατά τη διάρκεια αυτής αναρτήθηκε πανό και διαβάστηκε κείμενο συμπαράστασης στους καταληψίες ανά τη χώρα.
Αναλυτικά το κείμενο που διαβάστηκε έχει ως εξής:
Η επίθεση του κράτους στη Βίλα Αμαλίας, το Αυτόδιαχειριζόμενο Στέκι στην ΑΣΟΕΕ, τον ραδιοφωνικό σταθμό 98fm, την Κατάληψη Σκαραμαγκά , την Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη, τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο στην Ξάνθη Ζαναντού και την κατάληψη Δέλτα στη Θεσσαλονίκη δεν είναι τυχαία. Οι παραπάνω χώροι αποτέλεσαν συστηματικό ανάχωμα και εμπόδιο στα ρατσιστικά πογκρόμ και τις φασιστικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Αφού λοιπόν το Κράτος ανέθεσε στους παρακρατικούς φασίστες να κάνουν στο Κέντρο της Αθήνας τη βρώμικη δουλειά που δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο, τώρα για να ανταποδώσει τη χάρη στους φασίστες εξαπολύει την επίθεση του στο όνομα της νομιμότητας, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι εστίες ανομίας είναι τα Υπουργεία, τα βουλευτικά γραφεία, τα αστυνομικά τμήματα, τα δικαστικά μέγαρα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, τα τηλεοπτικά κανάλια, οι βίλες των αφεντικών και τα σύγχρονα εργατικά κάτεργα που προσφέρουν μισθούς πείνας.

Οι καταλήψεις, οι αυτό-οργανωμένοι χώροι και τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια προτάσσουν την ισότητα, την αλληλεγγύη σε αντίθεση με τους φασίστες και τους παρακρατικούς που μας θέλουν δούλους των αφεντικών στο όνομα μιας εθνικής ενότητας και για χάρη της εθνικής οικονομίας.

Επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την παρέμβαση πρώτον γιατί τα τηλεοπτικά κανάλια και γενικότερα τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και τα γεγονότα. Δεύτερον γιατί ο δημοσιογράφος Γιάννης Κομνηνός, στην εκπομπή του όλα ον κάμερα, φιλοξενεί ρατσιστικές απόψεις δήθεν στο όνομα της ελευθερίας του λόγου, δίνει βήμα και στηρίζει τους φασίστες της πόλης, τους κατεξοχήν εχθρούς της ελευθερίας. Ο κάθε Κομνηνός αποτελεί πλοκάμι ενός συστήματος που στοχοποιεί συστηματικά καταλήψεις και αυτό-οργανωμένους χώρους ακριβώς επειδή αυτοί οι χώροι αποτελούν κομμάτι των κοινωνικών αγώνων και εστίες αντίστασης ενάντια στο σάπιο καθεστώς. Ένα καθεστώς που καθημερινά σε συνεργασία με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις φασιστικές-παρακρατικές συμμορίες κάνει ό,τι μπορεί για να πετύχει την υλική και διανοητική μας υποτίμηση ως εργαζομένων.

Κράτος, φασίστες και αφεντικά πάντα ανίκανοι να υποτάξουν ό,τι δεν είναι ικανοί να καταλάβουν
Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και στους διωκόμενους αγωνιστές…

Μπάτσοι tv νεοναζί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί

Δέκα εκατό χιλιάδες καταλήψεις ενάντια σ’ένα κόσμο οργανωμένης πλήξης.

αντιφασίστες/ αντιφασίστριες


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑