Ειδήσεις

Published on January 21st, 2013 | by fileto

0

Δίποδο ζώο πυροβόλησε σκύλο εξ επαφής

Ένα σκυλί σε άθλια κατάσταση βρήκαν την περασμένη Δευτέρα 14/1 στο χωριό Καρυδιά Κομοτηνής τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου της περιοχής. Αρχικά νόμιζαν, επειδή το ζώο είχε εμφανώς πολλαπλά κατάγματα, ότι το είχε χτυπήσει κάποιο αυτοκίνητο.

Όμως οι ακτινογραφίες έδειξαν πως το δύσμοιρο ζώο είχε πυροβοληθεί σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι!Ο Παναγιώτης Γκουδουσίδης πρόεδρος της Φιλοζωικής Κομοτηνής εξήγησε στο www.zoosos.gr, ότι μόνο στο κρανίο του ζώου βρέθηκαν 19 σκάγια ενώ το υπόλοιπο σώμα του έχει – ευτυχώς – μείνει ανέπαφο.

Επειδή η κατάσταση του σκύλου ήταν ιδιαίτερα σοβαρή και οι κτηνίατροι στην Κομοτηνή επειδή δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό – μιλούσαν μόνο για ευθανασία – το σκυλί μεταφέρθηκε σε συνεργασία με τη Βάσω Χατζημανώλη, που διαχειρίζεται το Καταφύγιο Ζώων Θεσσαλονίκης, στην Κτηνιατρική Κλινική του Α.Π.Θ. για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση του.

Για την αποκατάσταση της γνάθου, που έχει διαλυθεί, και των σοβαρών τραυμάτων του θα χρειαστούν αλλεπάλληλα χειρουργεία σύμφωνα τον καθηγητή κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. Σεραφείμ Παπαδημητρίου, ο οποίος εξέτασε σήμερα το πρωί τον «Σκάγια».

Το κόστος αυτών των επεμβάσεων ξεπερνάει τα 1.300 ευρώ. Θυμίζουμε ότι ο Σκάγιας – έτσι το ονομάτισαν οι σωτήρες του – έχει χάσει και το ένα μάτι του, αφού τα σκάγια βρίσκονται πολλές μέρες στο κορμί του δημιουργώντας πληγές, οι οποίες σάπισαν.

Αν θέλετε, να βοηθήσετε, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα για τα νοσήλια, τις επεμβάσεις και τα φάρμακα του Σκάγια επικοινωνήστε με τον πρόεδρο της Φιλοζωικής Κομοτηνής Παναγιώτης Γκουδουσίδης στο τηλέφωνο: 6944620973.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑