Ειδήσεις

Published on January 22nd, 2013 | by fileto

0

Τζάμπα ρεύμα σε δημόσια κτήρια

Tην εγκατάσταση και λειτουργία 14 οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων και ενός αυτόνομου υβριδικού συστήματος σε στέγες κτιρίων κοινωφελών ιδρυμάτων ανέλαβε η HELIOSRES. Τα έργα θα υλοποιηθούν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Αττική, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καβάλα, Γαλαξίδι) και η συνολική ισχύς τους ανέρχεται στα 140 kW.

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των κτιρίων αυτών έχει στόχο την εξασφάλιση σταθερών εσόδων στα ιδρύματα για τα 25 επόμενα έτη και την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τους. Η εγκατάσταση των οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων θα βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τα συγκεκριμένα συστήματα αναμένεται να παράγουν σε ετήσια βάση περίπου 204.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την εκπομπή περίπου 173 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Έχοντας εγκαταστήσει συνολικά πάνω από 30 MW σε πάρκα και βιομηχανικές στέγες, και περισσότερα από 210 οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες κτηρίων, η HELIOSRES αποτελεί έναν από τους σημαντικούς εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών συστημάτων στη χώρα μας.

πηγή: ΑΠΕ – ΑΜΠ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑