Διεθνείς

Published on January 28th, 2013 | by fileto

0

Τρώνε τα παιδιά από την πείνα στη Β. Κορέα

Ακραία περιστατικά κανιβαλισμού φέρονται να λαμβάνουν χώρα πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα της Βόρειας Κορέας. Εκεί που, σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πείνα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ένας παππούς που ξέθαψε τον εγγονό του και τον έφαγε, ένας τρελαμένος από την πείνα πατέρας που έβρασε το ίδιο του το παιδί και ένας άλλος πατέρας που εκτελέστηκε επειδή σκότωσε τα δυο του παιδιά προκειμένου να ταίσει την υπόλοιπη οικογένεια.

Αυτές είναι μερικές από τις εξωπραγματικές ιστορίες από τους ρεπόρτερ του Asia Press (οι οποίοι κατάφεραν να διεισδύσουν στην Βόρεια Κορέα) τις οποίες δημοσίευσαν οι Sunday Times.

«Είναι σοκαριστικός ο αριθμός των μαρτυριών που έχουμε για αύξηση στα περιστατικά κανιβαλισμού στην επαρχία. Και μάλιστα την ίδια ώρα που ο στρατός κάνει κατάσχεση στα τρόφιμα προκειμένου να τα στείλει στην πρωτεύουσα», δηλώνει στους Sunday Times ο Τζίρο Ισαμάρου του Asia Press, ο οποίος και είναι ο συντάκτης της 12σελιδης επίσημης αναφοράς σχετικά με το φαινόμενο.

Αίσθηση προκαλεί η περίπτωση ενός άνεργου πατέρα που σκότωσε την μεγαλύτερη κόρη του ενώ έλειπε η γυναίκα του στην δουλειά, στην συνέχεια σκότωσε τον γιο του επειδή ήταν μάρτυρας και κατάληξε να μαγειρέψει το κρέας τους προκειμένου να ετοιμάσει δείπνο για την γυναίκα του. Εκείνη υποψιάστηκε τι συμβαίνει και τον κατέδωσε στις αρχές.

Ενώ κάποιες από τις ιστορίες επιβεβαιώνονται και από επίσημα χείλη, όπως σχετικά με τον άντρα σε χωριό της επαρχίας Chongdan που έβρασε το πεντάχρονο παιδί του και έφαγε την σάρκα του.

Αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί και τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά ανάμεσα στους φυλακισμένους.

Ενώ τον προηγούμενο Μάιο εκτελέστηκε τόσο ένας άντρας που σκότωσε 11 άτομα και προσπάθησε να πουλήσει το κρέας του ως χοιρινό, καθώς επίσης και ένας υπάλληλος γραφείου που έφαγε ένα συνάδελφό του και στην συνέχεια προσπάθησε να πουλήσει ότι απέμεινε στον χασάπη της γειτονιάς ως παϊδάκια.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑