Ειδήσεις ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ

Published on January 30th, 2013 | by fileto

0

Ετοιμα για Ευρώπη τα προιόντα της Καβάλας

Δύο νέες συμβάσεις ενημέρωσης και προώθησης αγροτικών προϊόντων Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) συνολικού ύψους 6,53 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Οι συμβάσεις αφορούν σε νωπά λαχανικά και φρούτα προοριζόμενα για την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα τη Γερμανία, Σουηδία, Φινλανδία, Τσεχία και Ρουμανία.

Ανάδοχοι των εν λόγω συμβάσεων είναι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων ο κ. Χαρακόπουλος σε δήλωσή του τόνισε τα εξής:
«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα την εξωστρέφεια της ελληνικής αγροτικής παραγωγής. Στόχος μας το άνοιγμα των αγορών στα ποιοτικά ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα. Οι εξαγωγές μπορούν να ενισχύσουν το εισόδημα του Έλληνα αγρότη στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία. Τα προγράμματα ενημέρωσης και προώθησης αποτελούν πολύτιμο εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια. Όχι μόνο επιφέρουν την πολυπόθητη ρευστότητα αλλά αναδεικνύοντας την ταυτότητα των προϊόντων μας συμβάλλουν καθοριστικά στην οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο για την πρωτογενή μας παραγωγή. Μέσω αυτών οι Ευρωπαίοι καταναλωτές γνωρίζουν την ποιοτική μας παραγωγή και μαθαίνουν να εμπιστεύονται, να προτιμούν και να επιζητούν τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑