Ειδήσεις

Published on February 4th, 2013 | by fileto

0

Εκρηξη Στυλιανίδη κατά υποβάθμισης Δημοκριτείου

Ο Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, επ’ ευκαιρία του σχεδίου «Αθηνά» για την κατάργηση ή συγχώνευση πανεπιστημιακών σχολών, ζήτησε την περαιτέρω ενίσχυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης τόσο σε αριθμό φοιτητών όσο και σε θέσεις διδασκόντων.

Με τον τρόπο αυτό, θα διατηρηθεί η υψηλή ποιότητα παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών και θα εδραιωθεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ως τρίτο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στη χώρα. Με την παρέμβαση αυτή διασφαλίζεται η δημογραφική ενίσχυση της Θράκης και ειδικότερα της Ροδόπης με νέο πληθυσμό, ενισχύεται η πνευματική θωράκιση της περιοχής και ενδυναμώνεται η αναπτυξιακή της προοπτική μια και τα τελευταία 38 χρόνια το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης υπήρξε η επιτυχέστερη επένδυση της Πολιτείας στην ακριτική Θράκη.

Σε επικοινωνία που είχαν οι δύο υπουργοί, ο Υπουργός Παιδείας έδειξε να κατανοεί το σκεπτικό της περιοχής και δήλωσε πρόθυμος να ανταποκριθεί στο αίτημα αύξησης του συνολικού αριθμού των εισακτέων φοιτητών και ενίσχυσης της αναλογίας διδασκόντων/διδασκομένων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑