Ειδήσεις

Published on February 5th, 2013 | by fileto

0

Οριοθετείται το χιονοδρομικό Κέντρο Παγγαίου

Με το σχέδιο νόμου «Μείωση διοικητικών βαρών, απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας και λοιπές διατάξεις», το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση, θεσπίζονται διατάξεις για την αναδιοργάνωση του ΕΟΤ και επιχειρείται η απλούστευση των διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, ενισχύοντας τις επιτελικές αρμοδιότητες του υπουργείου Τουρισμού με σκοπό τη διευκόλυνση των επενδύσεων.

Στόχος του νομοθετήματος, σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, είναι η αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου που θα συμβάλει στην ανάπτυξη ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος στον τουριστικό τομέα.

Το σχέδιο νόμου, μεταξύ άλλων, προβλέπει:

Επιλύονται θέματα οριοθέτησης των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας και δίνεται προθεσμία δυο ετών για τη χορήγηση της μόνιμης άδειας λειτουργίας τους. Η ρύθμιση αφορά τα χιονοδρομικά κέντρα Χελμού, Μαινάλου, Παρνασσού, Τυμφρηστού, Πηλίου, Περτουλίου, Βιτσίου, Μετσόβου, Βασιλίτσας, Πισοδερίου, Ελατοχωρίου, Σελίου, Βερμίου, Καϊμακτσαλάν, Λαϊλιά, Φαλακρού, Γεροντόβραχου και Παγγαίου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑