Επιχειρήσεις Κικονες

Published on February 6th, 2013 | by fileto

0

Οι Κίκονες Ροδόπης εξάγουν στις ΗΠΑ θρακιώτικο κρασί

Το Food and Wine MidAtlantic Festival που διεξάγεται στο Delaware των Η.Π.Α, είναι μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις παγκοσμίως με θέμα το κρασί και την εστίαση. Πάνω από 20.000 επισκέπτες, από διάφορες χώρες, θα βρεθούν στο festival που φιλοξενείται στο Wilmington, στον ειδυλλιακό χώρο που γυρίστηκε η γνωστή ταινία «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών». Συνολικά έξι οινοποιεία θα έχουν την τιμητική τους, δυο από τη Βόρεια Αμερική, ένα από τη Λατινική Αμερική, ένα από την Αφρική, ένα από την Ωκεανία, ενώ τον Ευρωπαϊκό Αμπελώνα θα αντιπροσωπεύσει το Κτήμα Κίκονες από την Ελλάδα.

Το οινοποιείο ιδρύθηκε το 2004, το οινοποιείο στην περιοχή της Ροδόπης. Έχει κερδίσει συνολικά είκοσι μετάλλια για τα κρασιά του στην Αγγλία, στις ΗΠΑ και στο Χονγκ Κονγκ.

Η τιμητική πρόσκληση προς το Κτήμα Κίκονες ήρθε μετά από την προβολή του κρασιού «Ιππέας Κίκονες», το περασμένο καλοκαίρι, από το τηλεοπτικό Κανάλι FOX στις ΗΠΑ, που έδωσε νέα ώθηση στη φήμη των κρασιών του Θρακικού οινοποιείου στην αμερικάνικη αγορά.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, επτά V.I.P «Δείπνα με τον Οινοποιό», όπως αποκαλούνται, θα διεξαχθούν σε σουίτες με κόστος από 200 έως και 800 ευρώ ανά άτομο. Το ελληνικό κρασί «Κίκονες» θα προσφερθεί σε αυτά τα πολύ ιδιαίτερα δείπνα.

Το θρακιώτικο κρασί έχει εξάγει στο Οχάιο των ΗΠΑ μεγάλες ποσότητες κρασιού.

 

Πηγή: ΑγρόΤυπος


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑