Βαλκάνια

Published on February 6th, 2013 | by fileto

0

Οι Βούλγαροι επενδύουν στον αγωγό Κομοτηνή – Στάρα Ζαγόρα

Μέχρι το τέλος Μαρτίου 2013, θέλουν να ξεκινήσει το έργο. Ελπίδες για άνοιγμα του συνοριακού σταθμού Κομοτηνής – Νυμφαίας, μέχρι την ίδια περίοδο.

 

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον των Ελλήνων επιχειρηματιών για τη Βουλγαρία κι ιδίως για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η οικονομία της γειτονικής χώρας, σε ό,τι αφορά στο χαμηλό κόστος του εργατικού δυναμικού ή των ενεργειακών πόρων, αλλά και τη χαμηλή φορολογία κ.λπ. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο εκτελεστικός διευθυντής στο Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο Βουλγαρίας, Μίνκο Γερτζίκοφ, προσθέτοντας, παράλληλα, πως κατά την περυσινή χρονιά επισκέφθηκαν τη Βουλγαρία, για επαγγελματικούς ή τουριστικούς λόγους, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Έλληνες.

Οι αναφορές του κ. Γερτζίκοφ διατυπώθηκαν στο πλαίσιο του business breakfast που οργανώθηκε, στη Σόφια, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των μεγαλύτερων από τις ελληνικές επιχειρήσεις και τράπεζες που δραστηριοποιούνται τοπικά και βασικό ομιλητή τον υπουργό Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού Ντέλιαν Ντόμπρεφ. Ο Βούλγαρος κυβερνητικός αξιωματούχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο project που αφορά στη σύνδεση της Ελλάδας με τη Βουλγαρία με αγωγό φυσικού αερίου, μεταξύ Κομοτηνής και Στάρα Ζαγόρα, τονίζοντας πως «είναι το σημαντικότερο για τη χώρα μας, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα σχέδια σύνδεσης με άλλα γειτονικά κράτη».

Όπως εξήγησε αυτό συμβαίνει διότι «με την ολοκλήρωση του διαμετακομιστή με την Ελλάδα, θα αποκτήσουμε για πρώτη φορά πρόσβαση σε αέριο, που δεν προέρχεται από τη Ρωσία», για να συμπληρώσει πως η βουλγαρική κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για τον αγωγό έως το τέλος Μαρτίου.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑