Ειδήσεις

Published on February 10th, 2013 | by fileto

0

Στόχους ανάπτυξης για τη Ροδόπη έβαλε ο Στυλιανίδης

«Βασικός αντίπαλος με τον οποίο αναμετρόμαστε καθημερινά είναι η ανεργία και κυρίως η ανεργία των νέων ανθρώπων και βεβαίως η ύφεση.» ανέφερε σήμερα το βράδυ σε δηλώσείς του ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλαινίδης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης κοπής της ετήσιας πίτας της ΝΟ.Δ.Ε. της Ν.Δ. Ροδόπης. Αναφερόμενος στους τοπικούς στόχους τόνισε ότι τον ενδιαφέρει:

Πρώτον, να ενδυναμωθεί περαιτέρω το ΔΠΘ, «αν αυτό δεν γίνεται με πρόσθετες σχολές να γίνει με πρόσθετο αριθμό φοιτητών και με βελτίωση της αντιστοίχησης διδασκόντων και διδασκομένων, ώστε να μείνει υψηλά η ποιότητα και το όνομα του πανεπιστημίου μας». Η ενίσχυση, όπως είπε, με αυξημένο ποσοστό φοιτητών μπορεί να συμβάλει στην ενδυνάμωση και στην διαμόρφωση μιας νέας δυναμικής  στην τοπική ανάπτυξη.

Δεύτερος στόχος, όπως είπε, «είναι να ξεπεράσουμε τις τεχνικές δυσκολίες και να δημιουργηθεί το ταχύτερο δυνατό ο κάθετος άξονας διότι αυτός μπορεί να φέρει στην περιοχή πρόσθετο κόσμο, τουρισμό, έστω και διερχόμενο, και άρα μιας μορφής νέα ανάπτυξη που μέχρι τώρα δεν την είχαμε.»

Τρίτος στόχος, όπως σημείωσε ο κος Στυλιανίδης, «να στηριχθεί ο αγροτικός τομέας με κάθε μέσο για να μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να κρατήσει όρθια την αγορά.» Αναφερόμενος στις κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται, σημείωσε ότι από πλευράς του έχει γίνει κάθε προσπάθεια τα κοινωνικά δίκτυα της Τ.Α. να μείνουν όρθια.

Όπως αποκάλυψε, ήδη επίκειται η είσπραξη ενός ποσού πάνω από τρία εκ. ευρώ από το Δήμο Κομοτηνής ληξιπρόθεσμων οφειλών οι οποίες θα ενδυναμώσουν την τοπική αγορά. «Το ίδιο κάνω σε κάθε ευκαιρία για όλους τους ΟΤΑ του νομού και προσπαθώ να τους έχω συμπαραστάτες στη μάχη που δίνεται να αναδειχθεί η περιοχή και πανελλαδικά και διεθνώς μέσα σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες.» όπως εξήγησε ο Υπουργός είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη περιοχή της Ελλάδος που υπέβαλλε φάκελο για να φιλοξενήσει παράρτημα της γερμανικής επαγγελματικής σχολή τουριστικής εκπαίδευσης είναι ο δήμος Μαρώνειας Σαπών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑