Ειδήσεις

Published on February 11th, 2013 | by fileto

0

Καταδίκη του πρώην δημάρχου Ελευθερών

Εκδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας η ποινική υπόθεση που αφορούσε σε νόθευση εγγράφου (απόσπασμα απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην δήμου Ελευθερών).

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή ήταν ο τότε πρακτικογράφος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιωάννης Περκουλίδης, ο οποίος παραπέμφθηκε ως φυσικός αυτουργός  και ο τότε δήμαρχος Ελευθερών Χαράλαμπος Χρυσανίδης και ο τότε πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Λιαργκόβας, οι οποίοι και παραπέμφθηκαν ως ηθικοί  αυτουργοί στην πράξη της νόθευσης. Το έγγραφο αφορούσε σε απόσπασμα  συνεδρίασης της 31.07.2008.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι της Νέας Ηρακλίτσας είχαν  υποβάλει αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει η διάνοιξη ενός πεζοδρόμου έτσι ώστε να είναι δυνατή η διέλευση οχημάτων (ασθενοφόρων, Πυροσβεστικής κτλ.) σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Παρά την αντίθετη γνώμη του τότε δημάρχου, το αίτημα έγινε δεκτό  κατά πλειοψηφία. Δηλαδή, το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε το αίτημά τους, χωρίς να  θέτει κάποιες προϋποθέσεις. Στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι ζήτησαν από το δήμο  να πάρουν απόσπασμα της συγκεκριμένης αποφάσεως. Αφού ταλαιπωρήθηκαν πάρα  πολύ μέχρι τη λήψη του αποσπάσματος, το οποίο τους δόθηκε με καθυστέρηση πέντε  μηνών (!), με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η απόφαση που αναγραφόταν σε αυτό, δεν ήταν  τελικά αυτή που πήρε το Σώμα! Και αυτό διότι στο απόσπασμα αναγραφόταν πως οι  εργασίες της μεταφύτευσης των δέντρων στον επίμαχο πεζόδρομο, θα άρχιζαν μετά την ολοκλήρωση των έργων του αποχετευτικού συστήματος. Τέτοιος όρος, όμως, από το Δημοτικό Συμβούλιο ουδέποτε είχε τεθεί.

Κατόπιν αυτών, οι ενδιαφερόμενοι προσέφυγαν στην ποινική δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα να εκδοθεί η προαναφερθείσα απόφαση. Από την τρίωρη διαδικασία της Παρασκευής, κατά την οποία κλήθηκαν και κατέθεσαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και κάτοικοι της περιοχής, προέκυψε ότι ο πρώτος και ο τρίτος από τους κατηγορουμένους δεν είχαν καμία συμμετοχή στην πράξη της  νόθευσης. Έτσι, το Δικαστήριο, με ομόφωνη εισαγγελική πρόταση, κήρυξε ένοχο τον  πρώην δήμαρχο και νυν δημοτικό σύμβουλο Παγγαίου, αφού προηγουμένως μετέτρεψε την κατηγορία από ηθική σε φυσική αυτουργία, αφού δέχτηκε ότι αυτός που κατάρτισε το νοθευμένο έγγραφο δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον πρώην δήμαρχο! Η ποινή που  του επιβλήθηκε ήταν φυλάκιση δύο (2) ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ενός  (1) έτους.

Πηγή: e-kavala.eu


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑