Εκδηλώσεις

Published on February 11th, 2013 | by fileto

0

Εκθεση μοντέλων στο Στρατιωτικό Μουσείο Κομοτηνής

Από  την   ΧΧΙ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ,  γνωρίζεται  ότι,  από    12 Φεβρουαρίου 2013 έως 22 Μαρτίου 2013, θα πραγματοποιηθεί στην       αίθουσα του Στρατιωτικού Μουσείου Κομοτηνής, «Έκθεση Στατικού Μοντελισμού του Συλλόγου Μοντελιστών Καβάλας».

Ο Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2008. Σκοπός του συλλόγου είναι η διάδοση του μοντελισμού, ανεξαρτήτως  ηλικίας και φύλου καθώς και οι αρετές του όπως είναι η ιστορία, η δεξιοτεχνία,  η καλαισθησία, η ζωγραφική κ.α. Το πιο σπουδαίο όμως είναι ότι επενδύεται σωστά ο ελεύθερός χρόνος και αποφεύγονται άλλες «επιζήμιες» ασχολίες, ειδικότερα για τα νέα παιδιά που είναι το μέλλον του μοντελισμού.

Η πορεία του συλλόγου ξεκίνησε από μία παρέα μοντελιστών πριν από 12 έτη. Ύστερα από 2 χρόνια ιδρύθηκε η IPMS (International Plastic Modeller Society) Ελλάδος παράρτημα Καβάλας όπου έδρασε ως δραστήριο παράρτημα για δύο έτη. Το 2004 δημιουργήθηκε η Λέσχη Μοντελιστών Καβάλας την οποία αντικατέστησε ο Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας.

Η πρώτη συνεργασία του συλλόγου με την ΧΧΙ ΤΘΤ, πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2012, με έκθεση μοντελισμού που προσέλκυσε πρωτόγνωρα νούμερα επισκεπτών στο Στρατιωτικό Μουσείο. Φέτος το εγχείρημα      επαναλαμβάνεται και η έκθεση περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία εκθεμάτων όπως φιγούρες αρχαίων και σύγχρονων πολεμιστών, εντυπωσιακά διοράματα από πεδία μαχών και ιστορικών συγκρούσεων αλλά και μεμονωμένα ιστορικά και σύγχρονα οχήματα, άρματα μάχης, πυροβόλα και αεροσκάφη που συμμετείχαν σε μεγάλους πολέμους όπως ο Α΄ και Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και άλλα που    συνεχίζουν να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις διαφόρων χωρών.

Η έκθεση θα λειτουργεί:  Τρίτη έως Παρασκευή:  από 09:00 έως 14:00.  Τετάρτη:  από 17:00 έως 20:00.  Σάββατο και Κυριακή:  από 10:00 έως 13:00.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑