Ειδήσεις

Published on February 13th, 2013 | by fileto

0

Συμμορίες ανηλίκων στα πρότυπα της Αμερικής

Ενα ακόμη φαινόμενο ποου πρέπει να μας προβηματίσει είναι η αυξανόμενη δράση συμμοριών ανηλίκων στα πρότυπα ταινιών της Αμερικής.

Για παράδειγμα πριν από μέρες στην Καβάλα και τώρα στην Ξάνθη, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο Ελληνες, ηλικίας 17 και 15 ετών και σχημάτισαν σε βάρος τους δικογραφία για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Δικογραφία σχηματίστηκε για τα ίδια αδικήματα και για άλλους τρεις συνεργούς τους, ηλικίας 19, 18 και 16 ετών!

Οι πέντε δράστες έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες περιπτώσεις, ενώ σε βάρος του 17χρονου εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής του ανακριτή Ξάνθης για υπόθεση ληστείας, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και σωματικών βλαβών.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Αν διαβάσει κανείς το αστυνομικό δελτίο από όλη την χώρα το φαινόμενο παρουσιάζει έξαρση.

Χαρακτηριστική είναι και η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2012. Διαπιστώθηκε ότι ανήλικα παιδιά έκαιγαν, λεηλατούσαν, έκλεβαν και ρήμαζαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους στη Σαλαμίνα. Η συμμορία αποτελούνταν από τέσσερα παιδιά, το ένα 13 ετών και τρία 15χρονα (!), τα οποία κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κλοπές, εμπρησμούς και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς…

Δρούσε στην περιοχή της Σαλαμίνας πραγματοποιώντας διαρρήξεις σε κατοικίες, καταστήματα και γραφεία, όπου στη συνέχεια έβαζε φωτιά ή προέβαινε σε βανδαλισμούς.

Τον ίδιο μήνα μία ακόμη συμμορία ανηλίκων που διέπραττε κλοπές σε σπίτια, επαγγελματικούς χώρους, ιατρεία, ακόμη και σε γραφείο πολιτικού κόμματος εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές στην Κατερίνη.

 

Διαβάστε: http://www.madata.gr/epikairotita/social/254759.html

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑