Ειδήσεις

Published on February 15th, 2013 | by fileto

0

Κουτσό και άνευρο το Πανκαβαλιώτικο συλλαλητήριο

Για μια φορά ακόμη οι φορείς της Καβάλας δεν μπόρεσαν να συντονιστούν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα τα οποία υποοβαθμίζουν τη ζωή των Καβαλιωτών.

Παρ’  όλα αυτά, σημαντική χαρακτηρίζεται η σημερινή Πανκαβαλιώτικη διαμαρτυρία με τη συμμετοχή 56 φορέων, συλλόγων και σωματείων που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας.

Το συλλαλητήριο οργανώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή Φορέων του νομού Καβάλας.

Εντονη ήταν η παρουσία αγροτών από τα μπλόκα της Λυδίας και της Χρυσούπολης οι οποίοι με τα τρακτέρ τους δημιούργησαν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Συμμετοχή είχαν οι οδηγοί Ταξί και φορτηγών οι οποίοι πλήττονται από τα μέτρα της Τρόικα, ενώ συμμετέιχαν εργαζόμενοι από την ΒΦΛ κι τα πετρέλαια Καβάλας.

Στο κοινό ψήφισμα που εξέδωσαν εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, την υποβάθμιση του νομού, της υγείας και της παιδείας, στον μαρασμό της αγροτικής οικονομίας, στην φτώχεια και την ανεργία απαιτώντας ισονομία και δικαιοσύνη.

Η πορεία που σχηματιστηκε κατέληξε στην Νομαρχία Καβάλας όπου επέδωσαν ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά.

Στον δημοτικό κήπο οι αγρότες μοίρασαν αγροτικά προιόντα στους Καβαλιώτες.

Στο συλλαλητήριο δεν συμμετείχε ο δήμος Καβάλας, το Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος και άλλοι φορείς, καθώς διαφώνησαν με το γενικότερο διεκδικητικό πλαίσιο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑