Ειδήσεις

Published on February 17th, 2013 | by fileto

0

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρηκτών στην Αλεξανδρούπολη

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια της πόλης.

Συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής τέσσερις υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 29, 25, 24 και 20 ετών, ενώ αναζητείται μια αλλοδαπή συνεργός τους, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους περιλαμβάνει τα κατά περίπτωση τελεσθέντα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες διέπραξαν κατά το χρονικό διάστημα από τις 8 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2013 τρεις διαρρήξεις σε σπίτια της Αλεξανδρούπολης, από τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά τρεις φορητούς υπολογιστές, διάφορα κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες προσπάθησαν να αποστείλουν με δέμα μέρος των κλοπιμαίων στη συνεργό τους, η οποία, ως αντίτιμο της αξίας τους, απέστειλε σε αυτούς, μέσω εμβάσματος, το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ. Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ και δύο αποδείξεις συναλλαγών, από τα εμβάσματα που τους είχε αποστείλει η συνεργός τους.

Σημειώνεται ότι οι τρεις από τους δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων. Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα η έρευνα για την ταυτοποίηση των στοιχείων της συνεργού τους.

Πηγή: xanthipress
Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑