Ειδήσεις θερμοκήπια Δραμας

Published on February 18th, 2013 | by fileto

0

Χοντροί τζίροι με ντομάτες και πιπεριές στα θερμοκήπια της Δράμας

Tην πρώτη της παραγωγή επιτραπέζιας ντομάτας διοχέτευσε πριν από λίγους μήνες στην αγορά μέσω μεγάλων αλυσίδων σούπερ-μάρκετ η Wonderplant. Πρόκειται για την υδροπονική μονάδα –τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στον ελλαδικό χώρο- που δημιούργησαν πριν από ενάμιση χρόνο κοντά στην Προτοτσάνη της Δράμας πέντε γνωστοί επιχειρηματίες από το χώρο των τροφίμων.

Πρόκειται για τους Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Chipita), Σταύρο Νένδο (Select Αρτοσκευάσματα), Αχιλλέα Φώλια (Goody’s), Μιχάλη Αραμπατζή (Ελληνική Ζύμη) και Θέμη Μακρή.

Το θερμοκήπιο κόστισε πάνω από 24 εκατ. ευρώ (εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό με επιδότηση 40%) και έχει έκταση 120 στρέμματα. Παράγει ετησίως περί τους 7.000 τόνους ντομάτας ενώ διαθέτει και ιδιόκτητο τυποποιητήριο και συσκευαστήριο.

Μια άλλη επένδυση στη Δράμα είναι αυτή που υπάρχει έξω από την πόλη και είναι γνωστή με την επωνυμία “Θερμοκήπια Δράμας”.

Η επένδυση ύψους 18,6 εκατ. ευρώ  της εταιρείας-μέλους του ομίλου ΙΤΑ Α.Ε. υλοποιήθηκε το 2006.  Πρόκειται για μια μονάδα 100 στρεμμάτων που παράγει ετησίως πάνω από 2.200 τόνους χρωματιστές πιπεριές οι οποίες εξάγονται στη Μεγάλη Βρετανία.

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑