Ειδήσεις λάδι

Published on February 22nd, 2013 | by fileto

0

Όλα τα καλούδια της Ροδόπης στην πλατεία Κομοτηνής

Τον φημισμένο καφέ, τα βραβευμένα κρασιά, την μπύρα, τσάι βιολογικής γεωργίας και άλλα αυθεντικά προϊόντα της περιοχής, μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης στο κατάστημα του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Ροδόπης, που εγκαινιάστηκε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.
Στόχος του Συμφώνου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρός του Χρυσόστομος Κάρρος, είναι να προωθήσει τα τοπικά προϊόντα, που πολλές φορές δυσκολεύονται να βρουν δίκτυο διανομής στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της Κομοτηνής.

Μέλη του Τοπικού Συμφώνου Ροδόπης είναι, μέχρι στιγμής, 29 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ο επισκέπτης του καταστήματος μπορεί να δοκιμάσει και να αγοράσει αυθεντικά προϊόντα της Ροδόπης, με γεύσεις που θυμίζουν αυτές του παλιού καιρού και μεθόδους παραγωγής που σέβονται τον καταναλωτή, πολλά από τα οποία έχουν αποσπάσει διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Μεταξύ αυτών, αλίπαστα από τα καθαρά νερά του Θρακικού Πελάγους, λάδι, ελιές, παραδοσιακά ζυμαρικά, μέλι, μαρμελάδες όσπρια, ρόδια, αρωματικά φυτά, όστρακα, παραδοσιακό φύλο για πίτες, όλα από παραγωγούς και επιχειρήσεις μέλη του Συμφώνου. Ο κ. Κάρρος τόνισε ότι η Ροδόπη μπορεί να αποτελέσει προορισμό εναλλακτικού τουρισμού, ενώ εστιατόρια μέλη του Τοπικού Συμφώνου προσφέρουν γεύματα βασισμένα σε τοπικά προϊόντα σε εξαιρετικές τιμές Το κατάστημα, που σχεδίασε αρχιτέκτονας, μέλος του Τοπικού Συμφώνου, θα λειτουργεί έως τις 11 το βράδυ.

Την πρωτοβουλία για την ίδρυση του Τοπικού Συμφώνου Ροδόπης είχαν ο υπεύθυνος γεωπόνος του Κέντρου “Δήμητρα” της Κομοτηνής Κώστας Μπούντας και ο τεχνικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Δημήτρης Μιχαηλίδης. Όπως επισήμανε ο κ. Μπούντας, στόχος ήταν η τόνωση της οικονομίας και του κοινωνικού ιστού της περιοχής.

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑