Ειδήσεις

Published on February 23rd, 2013 | by fileto

0

“Τσαμπουκάς” Λαμπάκη κατά του χρυσού στο Πέραμα

Κάθετα αντίθετος, για ακόμη μια φορά, στην επένδυση των χρυσωρυχείων στο Πέραμα εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κος Βαγγέλης Λαμπάκης, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος «το γεγονός ότι μια κυβέρνηση θέλει να καταστρέψει μια τοπική κοινωνία δεν σημαίνει ότι εμείς θα σκύψουμε το κεφάλι στη λαιμητόμο για να κοπούμε. Η επένδυση αυτή θα υλοποιηθεί μόνο εάν μπορέσουν να περάσουν οι μπουλντόζες πάνω από τα σώματά μας». Σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός της χώρας, κος Αντώνης Σαμαράς, ανέφερε πως στο επόμενο δεκαήμερο, η επένδυση θα ξεμπλοκάρει, χαρακτηρίζοντας την πολύ σημαντική για την περιοχή και τη χώρα. «Έχουμε καταστραφεί οικονομικά αλλά δεν θα καταστρέψουμε και τον φυσικό μας πλούτο που τόσο απλόχερα μας χάρισε ο Θεός. Αυτή η επένδυση θα δημιουργήσει μόνο προβλήματα στη Θράκη, αλλά και στην Αθήνα, ασχέτως εάν αυτοί δεν το έχουν καταλάβει» σημείωσε ο κος Λαμπάκης.

 Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει και τα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στις Σκουριές, και το εάν αυτοί υποκινήθηκαν με στόχο τη θυματοποίηση των επενδυτών και δίνοντας παράλληλα το πράσινο φως για την επένδυση στη Θράκη, ο κος Λαμπάκης υπογράμμισε πως «εμείς τη βία την καταδικάζουμε. Εδώ και 14 χρόνια, που αντιδρούμε σε αυτή την επένδυση, δεν κάναμε αυτά που έκανε το παρακράτος στη Χαλκιδική. Στην πρόσφατη κινητοποίησή μας στην Αλεξανδρούπολη κατά των Χρυσωρυχείων, αν και αυτή ήταν ειρηνικότατη, κάποια στιγμή προς το τέλος ήρθαν κάποιοι κουκουλοφόροι προσπαθώντας να προκαλέσουν φθορές, αλλά εμείς το αποτρέψαμε αυτό».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑