Ειδήσεις Κωνσταντιος Παναγιωτακόπουλος

Published on February 25th, 2013 | by fileto

0

Μια μητρόπολη για τον Κωνστάντιο Παναγιωτακόπουλο

Μπορεί ο πρωτοσύγγελος Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος για λίγες ψήφους να μην κέρδισε την μητρόπολη Μαρωνείας – Κομοτηνής που τόσο ‘ηθελε αλλά ασφαλείς πληροφορίες τον θέλουν να είναι διεκδικητής μιας άλλης χηρεύουσας μητροπόλεως στην ελλαδική επικράτεια.

Στο προσεχές μέλλον θα έχουμε νεώτερες πληροφορίες.

Για την ιστορία να πούμε ότι νέος μητροπολίτης στην Κομοτηνή εξελέγη την Πέμπτη ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Ξάνθης, ο 42χρονος Παντελεήμονας Μουτάφης. Πρόκειται για έναν κληρικό με αρκετές συμπάθειες, ωστόσο η εκλογή του ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Πολλοί στην ιεραρχία θεωρούν πως ο νέος μητροπολίτης έπεσε θύμα της παρασκηνιακής τακτικής που ακολούθησαν οι υποστηρικτές του και «κατάφεραν», πολώνοντας το κλίμα, να τον εκλέξουν με λιγότερες από τις μισές ψήφους, υπονομεύοντας το έργο του στη δύσκολη αυτή μητρόπολη.

Στον πρώτο γύρο οι τρεις υποψήφιοι σχεδόν ισοψήφισαν, γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία των εκλογών για μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο νέος μητροπολίτης έλαβε 39 ψήφους, όσες ακριβώς και ο αρχιμανδρίτης Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος, τον οποίο υποστήριζε το συντηρητικό τμήμα της ιεραρχίας. Μόλις μία ψήφο λιγότερη (38) έλαβε ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, που υποστήριζαν μητροπολίτες που ήθελαν να ικανοποιήσουν την τελευταία επιθυμία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑