Ειδήσεις

Published on February 25th, 2013 | by fileto

0

Με κλήρωση η εισαγωγή μαθητών στα Πειραματικά σχολεία

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, από το σχολικό έτος 2013-2014 και εξής. Η εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα – Πειραματικά Νηπιαγωγεία θα γίνεται με κλήρωση.

Η εισαγωγή των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου και στην Α΄ Λυκείου των Πρότυπων – Πειραματικών Σχολείων θα γίνεται με ειδική δοκιμασία (τεστ δεξιοτήτων), ανεξάρτητα από το σχολείο (Δημοτικό ή Γυμνάσιο, αντίστοιχα) αποφοίτησης των ενδιαφερόμενων μαθητών.

Οι μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν σε Πρότυπο – Πειραματικό Γυμνάσιο θα αξιολογούνται σε δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό σχολείο, σχετικές με την Κατανόηση Κειμένων της ελληνικής γλώσσας, τα Μαθηματικά και τα Φυσικά.

Για το Λύκειο θα εξετάζονται στην Κατανόηση Κειμένων της ελληνικής γλώσσας και στα Μαθηματικά. Για το τεστ δεξιοτήτων δεν θα ορίζονται συγκεκριμένες σελίδες εξεταστέας ύλης.

Το υπουργείο σχεδιάζει την ίδρυση Πρότυπων – Πειραματικών Σχολείων και στις περιφέρειες: Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Ιονίων, Στερεάς Ελλάδας, Αν. Μακεδονίας – Θράκης, Ηπείρου και Βορείου Αιγαίου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑