Ειδήσεις

Published on February 27th, 2013 | by fileto

0

Ο Άρειος Πάγος δικαιώνει εργαζόμενους του Σισμανόγλειου

Δικαιούχοι του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών είναι και οι μόνιμοι υπάλληλοι με σχέση δημοσίου δικαίου του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Το συγκεκριμένο επίδομα είχε αποτελέσει κίνητρο για την παραμονή των υπαλλήλων στις παραμεθόριες περιοχές. Όμως, εργαζόμενοι στο «Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής-Σισμανόγλειο» οι οποίοι είχαν προσληφθεί την τετραετία 1980-1984 με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και δεν ελάμβαναν το επίμαχο επίδομα για την διετία 1999-2001, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Αρχικά το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης δικαίωσε τους εργαζόμενους αφού έκρινε ότι «η μη χορήγησή του συνιστά αδικαιολόγητη δυσμενή σε βάρος τους διάκριση» Μετά από προσφυγή του νοσοκομείου όμως η υπόθεση έφτασε στην Άρειο Πάγο.

Οι δικαστές τελικά έκριναν ότι «η μη χορήγησή του στους επίμαχους εργαζόμενους εισάγει δυσμενή διάκριση σε βάρος τους έναντι των μόνιμων υπαλλήλων, χωρίς αυτή να επιβάλλεται και να δικαιολογείται από λόγους κοινωνικούς ή δημοσίου συμφέροντος».

πηγη:Zougla.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑