Ειδήσεις

Published on March 2nd, 2013 | by fileto

0

“Δικαιούμαι να αποσύρω το ΣΑΟΣ έως και δύο μήνες από την γραμμή”

Εξηγήσεις έδωσε ο εφοπλιστής Μανούσης ιδιοκτήτης της ΣΑΟΣ Φέρις, για την καταγγελία του συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης σύμφωνα με την οποία δεν είναι ικανοποιημένοι από την συχνότητα δρομολογίων της εταιρείας.

Ο κ. Μανούσης τόνισε στη Δέλτα Τηλεόραση ότι η ιδιοκτησία του συγκεκριμένου πλοίου έχει την δυνατότητα να κάνει παύση των δρομολογίων και για ένα μήνα ακόμη, εφόσον το μοναδικό πλοίο που εκτελεί την γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη πρέπει να πάει στον Νηογνώμονα για να επιθεωρηθεί και εφόσον επιβάλλεται να μείνει για συντήρηση έως και δύο μηνες.

Παράλληλα έριξε το φταίξιμο εμέσως πλην σαφώς στην δημοτική αρχή της Σαμοθράκης η οποία είπε γνώριζε γι’ αυτή την εξέλιξη και έπρεπε να ζητήσει από το Υπουργείο Ναυτιλίας να μπεί άλλο πλοίο στην γραμμή.

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ λέει στην επιστολή του: “Μετά από την επίσκεψή μας στις εκθέσεις τουρισμού 1) Philoxenia, 2) Ουτρέχτη Ολλανδίας, 3) Emit Τουρκίας, 4) Σόφια Βουλγαρίας, 5) Βελιγράδι Σερβία. Επίσης ακολουθούν όπως είδη έχουμε αναφέρει 7) Βουκουρέστι Ρουμανίας και 8) Αγία Πετρούπολη Ρωσία, με υλικό (σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή) όπου σχεδόν όλοι οι
επαγγελματίες συνέβαλαν και το ενδιαφέρον για το νησί μας είναι εντυπωσιακό. Θα περιμέναμε τουλάχιστον ένα μεγάλο ευχαριστώ από το πρώτο μέσον που θα ωφεληθεί από αυτή την προσπάθεια προβολής χωρίς να προσφέρει τίποτα, το καράβι του νησιού μας, όπου όλοι οι φορείς του νησιού στηρίξαμε για να πάρει αυτήν την επιδότηση (υπενθύμιση πρώτη επίσκεψη στον τότε υπουργό ναυτιλίας κ. Παπαληγούρα) ακολούθησαν κι άλλες πολλές.
Σ’ αυτό το σημείο κύριε Μανούση σας υπενθυμίζουμε ποίοι είμαστε αυτοί οι κύριοι. Είμαστε λοιπόν ο σύλλογος επαγγελματιών και άλλοι φορείς που τρέχανε για να πάρετε την επιδότησή σας που με τη σειρά σας τους διαβεβαιώνατε ότι :
α) θα δρομολογήσετε άμεσα και το καταμαράν (όπου μας το επιδεικνύατε με πολλούς τρόπους, όπως εσείς μόνο ξέρετε)
β) δεν θα έμενε ούτε μέρα το νησί χωρίς πλοίο,
γ) θα συνδιαμορφώναμε τα δρομολόγια.
Ας όψωνται οι αρμόδιοι που δεν μας δώσανε το δικαίωμα λόγου σε αυτήν την περιβόητη σύμβαση. Εσείς την δουλεία σας την κάνατε και είναι αρκετά τα λεφτά.
Εμείς απ’ την μεριά μας θα προσπαθούμε ώστε να ξαναπαρέμβει η πολιτεία σε αυτήν την σύμβαση και να γίνουν δεκτές και οι δικές μας απαιτήσεις που είναι:
1) ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ.
2) ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ.
3) ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΟΤΑΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΝΑΔΟΧΟ.
4) ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΜΑΙΟ ΕΩΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Αυτές τις απαιτήσεις υποβάλαμε όσον αφορά την εταιρεία ΣΑΟΣ και στις 28/02 στην συνάντηση που είχαμε στην περιφέρεια με θέμα τον τουρισμό.
Μας εκπλήσσει που κατά την πλοιοκτήτρια όταν οι λοιποί επαγγελματίες του νησιού ζητάμε το αυτονόητο (δηλαδή οι άρρωστοί μας να μπορούν όποτε πρέπει να ταξιδέψουν, και οι άλλες επιχειρήσεις να μην κρέμονται από τις δικές σας ανάγκες)ότι τότε εξυπηρετούμε άλλες σκοπιμότητες.
Κυρ Φώτη δεν θα ακολουθήσουμε τον συλλογισμό σου ούτε την μικροψυχία σου .
Δεν έχουμε τίποτα λοιπόν με εσάς, δεν ασχολούμαστε με εσάς δεν είστε δα και το κέντρο του κόσμου.
Με αυτό που ασχολούμαστε (την πραγματική ανάπτυξη του νησιού που θα αφορά όλους) εσείς δεν μπορείτε να το καταλάβετε, εμείς αγαπάμε το νησί επειδή οι προπαππούδες και οι παππούδες μας μας έμαθαν και αυτό μαθαίνουμε και εμείς στα παιδία μας:
πρέπει να λες Σαμοθράκη και να γεμίζει το στόμα σου και η ψυχή σου και όχι μόνο η τσέπη.
Αν γι αυτήν την αγάπη εσείς κατά τον προσφιλή σας τρόπο μας μηνύσετε θα το αντέξουμε και αυτό.
Τέλος κάτι διδακτικό, μια κοινωνία την κερδίζεις με την καθημερινή προσφορά και όταν συμβάλεις ουσιαστικά στην ανάπτυξή της , ειδάλλως με την πρώτη ευκαιρία θα σου γυρίσει την πλάτη.
Υ.Γ.: Σε κάποιους φίλους που είναι ευχαριστημένη με την υπάρχουσα κατάσταση θα τους υπενθυμίσουμε ότι είμαστε ο μόνος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως που ξεκίνησε την τουριστική του διαδρομή το 1980, φτάνοντας να έχει την δεκαετία του 1990 δύο καράβια με προορισμούς, Καβάλα- Λήμνο- Σαμοθράκη- Αλεξανδρούπολη, 3 υδροπτέρυγα με τις παραπάνω συνδέσεις και με τον Σταυρό. Επιπλέον ένα διερχόμενο από Λαύριο. Με αλλεπάλληλα δρομολόγια.
Φτάσαμε στο 2013 με ένα καράβι χωρίς αντικατάσταση όταν απουσιάζει και με έναν μόνο προορισμό, την Αλεξανδρούπολη.
Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών Γλήνιας Ιωάννης.
Πάντα επώνυμα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑