Ειδήσεις

Published on March 4th, 2013 | by fileto

0

Η Θράκη είπε όχι στα χρυσωρυχεία

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι μπροστά από το δημαρχείο της πόλης, με διοργανωτή τη διανομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης – Έβρου, κατά των χρυσωρυχείων.

Εκπρόσωποι φορέων στήριξαν με ψηφίσματά τους το συλλαλητήριο, ενώ με πανό και συνθήματα συμμετείχαν και πολλοί μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων της Αλεξανδρούπολης, καθώς η Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου, προκήρυξε δίωρη στάση εργασίας για τις 2 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου, προκειμένου να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Το λόγο πήραν πρώτα οι μαθητές που μίλησαν για τις ανησυχίες τους, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός», ενώ τα λόγια των μαθητών υποστήριξε σθεναρά ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης λέγοντας ότι πρωτοπόροι στον αγώνα ενάντια στα χρυσωρυχεία είναι τα Θρακιωτόπουλα.

Την εναντίωσή του στην εξόρυξη του χρυσού εξέφρασε στο χαιρετισμό του και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων ΑΜ-Θ και δήμαρχος Καβάλας Κώστας Σιμιτσής, ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα που έγινε πριν από λίγα χρόνια στην Καβάλα εναντίον του λιγνίτη και ο οποίος απέδωσε.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, μίλησε για τον αγώνα των 13,5 χρόνων κατά των εταιρειών που θέλουν την εξόρυξη του χρυσού, υπογραμμίζοντας ότι απέναντι βρίσκονται πάντα οι Καναδοί, ορισμένα ΜΜΕ και κάποιοι πολιτικοί.

Το συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν και κάτοικοι από τις Σάπες Ροδόπης και την Κομοτηνή, χαιρέτισαν και εκπρόσωποι άλλων περιοχών, όπως η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση και η Αναστασία Πάγκου, μέλος του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία, από το Κιλκίς.

Η διαμαρτυρία ενάντια στις επενδύσεις εξόρυξης χρυσού, ολοκληρώθηκε με πορεία των συγκεντρωμένων σε κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑