Ειδήσεις

Published on March 4th, 2013 | by fileto

0

Τα φάουλ του Αζέρου πρέσβη στην Ξάνθη

Με την παροχή των απαραίτητων διευκρινίσεων επιχειρείται να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την παρουσία του Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ξάνθη. Μετά το δημοσίευμα του XanthiPress.gr για το γεύμα του Αζέρου διπλωμάτη με τον Τούρκο Πρόξενο και τον Αχμέτ Μετέ σε εστιατόριο της πόλης , υπήρξε άμεση αντίδραση από την αζερική πλευρά. Πηγές της Πρεσβείας επικοινώνησαν τόσο με τις αρχές της Ξάνθης όσο και με το XanthiPress.gr προκειμένου να δοθούν οι αναγκαίες διευκρινίσεις.

Ειδικότερα, διευκρινίστηκε ότι ο Πρέσβης Rahman Mustafayev συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόξενο Αχμέτ Σενέρ, μετά από έγγραφο αίτημα του τελευταίου, αλλά δεν γνώριζε ότι στο γεύμα θα παραβρεθεί ο Αχμέτ Μετέ, τον οποίο και δεν γνώριζε. Μάλιστα τονίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να αμφισβητήσει το νόμιμο Μουφτή, τον οποίο και έχει κανονίσε να συναντήσει την Δευτέρα, μετά τα ραντεβού με Δήμαρχο και Αντιπεριφερειάρχη.

Στην επικοινωνία των ανθρώπων της Πρεσβείας με το XanthiPress.gr αποδόθηκε το όλο θέμα σε παρεξήγηση ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα η αγάπη του Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν για τη χώρα και η ελληνομάθειά του. Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις των τοπικών αρχών με τους ανθρώπους του Αζερμπαϊτζάν να εκφράζουν την ελπίδα ότι το ζήτημα δεν θα τινάξει στον αέρα τις εκδηλώσεις και τις συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί .

Το δημοσίευμα του XanthiPress.gr

Ενόχληση για τον Αζέρο Πρέσβη στις αρχές της περιοχής. Συνάντησε Πρόξενο και Μετέ στην Ξάνθη;

Την ενόχληση των ελληνικών αρχών στην Ξάνθης φαίνεται ότι προκαλεί η δραστηριότητα του Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα Rahman Mustafayev, που βρίσκεται στην Ξάνθη, στο πλαίσιο των ΘΛΕ.

Το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με τις πληροφορίες του XanthiPress.gr, ο πρέσβης της ασιατικής χώρας συνέφαγε σε γνωστό εστιατόριο με τον Τούρκο Πρόξενο στην Κομοτηνή καθώς και τον Αχμέτ Μετέ, πριν συναντήσεις τις επίσημες Αρχές της περιοχής. Το γεγονός αυτά έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα και παρότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραστη του ΥΠΕΞ, ή αλλες τοποθετήσεις, οι εκπρόσωποι της τοπικής πολιτικής ηγεσίας και της αυτοδιοίκηση εξετάζουν το ενδεχόμενο να εκφράσουν έμπρακτα τη δυσαρέσκειά τους.

Πιο συγκεκριμένα, απουσιάζοντας από τη συναυλία που έχει διοργανωθεί για το βράδυ της Κυριακής, στο πλαίσιο των ΘΛΕ, με την γνωστή τραγουδίστρια του Αζερμπαϊτζάν, Tunzale Agayeva ή ακόμη και ακυρώνοντας τις συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί με τον Αζέρο Διπλωμάτη.

Τίποτε δεν είναι σίγουρο μέχρι στιγμής, αλλά φαίνεται ότι η συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόξενο και, ιδίως, με το Μετέ, που θεωρείται άνθρωπος της Τουρκίας, δημιουργεί πρόβλημα στην παρουσία του στην Ξάνθη, αν έχει συμβεί.

xanthipress.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑