Ειδήσεις

Published on March 4th, 2013 | by fileto

0

Συνδικαλιστικό παραλογισμό καταγγέλει η Energean Oil & Gas

Για συνδικαλιστικό παραλογισμό που επιχειρεί αναστολή των εργασιών στον Πρίνο κάνει λόγο η Energean Oil & Gas σε ανακοίνωσή της με αφορμή την έντονη διαμαρτυρία εργαζομένων στην εταιρεία την Παρασκευή στην Καβάλα.

Η Energean είναι η μητρική εταιρία της Καβάλα Oil που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση των πετρελαίων της περιοχής Θάσου.

«Συνεχίζοντας τον παραλογισμό του συνδικαλιστικού τσαμπουκά, η υπό αναστολή διοίκηση της ΚΑΒΑΛΑ OIL συνεχίζει να καταφέρεται εναντίον όλων, δημιουργώντας επιχειρησιακά αδιέξοδα αλλά και τεράστιες απορίες και ερωτηματικά για τα κίνητρα των πρόσφατων «πρωτοβουλιών» της», αναφέρει η εταιρία.

Προσθέτει ότι οι άδειες για την έρευνα και παραγωγή πετρελαίου στον Πρίνο ανήκουν νόμιμα και στην Energean (Ενεργειακή Αιγαίου) που πραγματοποιεί τις επενδύσεις και στη θυγατρική Καβάλα Oil που διενεργεί τις εργασίες πετρελαίου και αυτός είναι ο μοναδικός νόμιμος τρόπος για να συνεχιστεί η εκμετάλλευση του Πρίνου. Η εταιρεία επαναλαμβάνει τη δέσμευση ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις ή μειώσεις μισθών και υπενθυμίζει ότι «οι μισθοί και τα προνόμια των εργαζομένων στην Καβάλα Oil δεν έχουν πειραχθεί τα τελευταία πέντε χρόνια». Αναφέρει ακόμη ότι η εταιρεία έχει επενδύσει στην Καβάλα 150 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχει δεσμευτεί για επενδύσεις 100 εκατομμυρίων για την αύξηση της παραγωγής, αρχίζοντας από το 2013.

Θέτει τέλος το ερώτημα, «Πώς περιμένουμε να έρθουν ξένοι επενδυτές να επενδύσουν στην έρευνα και παραγωγή Ελληνικών Υδρογονανθράκων, όταν ο μοναδικός σήμερα πραγματικός Έλληνας επενδυτής στους Ελληνικούς Υδρογονάνθρακες αντιμετωπίζεται από τους κακώς εννοούμενους «συνδικαλιστές» ως μια «συνεργαζόμενη εταιρεία» που ανάλογα με το αν εξυπηρετεί τα μικροσυμφέροντα μπορούμε να επιχειρήσουμε να τον διώξουμε».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑