Ειδήσεις

Published on March 9th, 2013 | by fileto

0

Ο χρυσός ανήκει στους Έλληνες είπε η Παπαρήγα από τις Σάπες

“Ο χρυσός ανήκει στους Έλληνες και αυτοί μόνο πρέπει να τον διαχειριστούν” είπε η Αλέκα Παπαρήγα η οποία επισκέφθηκε τις Σάπες έχοντας δίπλα της τον δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών κ. Ηλία Ιωαννάκη.

Τα κέρδη που θα έχει το δημόσιο, επεσήμανε η ίδια από την Αλεξανδρούπολη, θα είναι μηδαμινά μπροστά στις ζημίες, ενώ οι θέσεις εργασίας, που θα δημιουργηθούν, θα είναι σταγόνα στον ωκεανό της ανεργίας στον Έβρο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς όταν έχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, δεν μπορεί κανείς να συμβιβάζεται με θέσεις εργασίας, που χτυπούν τους αναπτυξιακούς τομείς του νομού.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ απορρίπτει τον διαχωρισμό «ανάπτυξη ή ανεργία», που κάνει η κυβέρνηση. Η δική του πρόταση είναι ανάπτυξη από το λαό για το λαό, που σημαίνει ότι η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από εξαρτήσεις εκτός Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα προϋποθέτει και την «κατάργηση» της ανεργίας, η οποία πρέπει να υποχωρήσει στο 0%.

Σχολιάζοντας την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ότι η κυβέρνηση εξετάζει νέα στοιχεία για την επένδυση χρυσού στο Πέραμα, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η κυβέρνηση πάει να κερδίσει χρόνο για να τσακίσει το κίνημα στη Χαλκιδική και να δημιουργήσει αυταπάτες στον Έβρο. Η ίδια κάλεσε το λαό της Χαλκιδικής και του Έβρου να συντονιστούν σε παλλαϊκή κινητοποίηση, στη λογική ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αποπροσανατολίσει, τη στιγμή που ο λαός επιμένει στις θέσεις του.

Η γ.γ. του ΚΚΕ, κληθείσα να σχολιάσει και την καταχώρηση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στην εφημερίδα «Αυγή», ανέφερε ότι σε τέτοιου είδους περιπτώσεις σε έντυπα του κόμματος, υπάρχει ο χαρακτηρισμός «πληρωμένη καταχώρηση», καθώς και παραπλεύρως η σχετική αρθρογραφία που διευκρινίζει με θέσεις, την αντίθεση του κόμματος στα όσα διαφημίζονται. Εν τούτοις η ίδια τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν δίπλα στην καταχώρηση της «Αυγής» υπήρχε άρθρο που εκφραζόταν η αντίθεση της εφημερίδας.

Η κ. Παπαρήγα αρχικά συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη και την Αντιπεριφερειάρχη Εβρου στο δημαρχείο, καθώς και με εκπροσώπους της διανομαρχιακής επιτροπής κατά του χρυσού, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τον οικισμό του Κομάρου, τις Σάπες και την Κομοτηνή.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑