Lifestyle

Published on March 13th, 2013 | by fileto

0

Σαμοθράκη και Πρέσπες αγκαλιάζει η Cosmote

Την επιθυμία της Σόνιας Χαραλαμπίδου από τις Πρέσπες και της Δήμητρας Κουφίδου από τη Σαμοθράκη να βελτιώσουν την καθημερινότητα των ακριτικών περιοχών που κατοικούν πραγματοποιεί η COSMOTE, με την τρίτη, κατά σειρά, ενέργεια «Ο κόσμος μας εσύ».

Με την πολύτιμη βοήθεια της Σόνιας και την ενεργό συνδρομή του Δήμου Πρεσπών, η COSMOTE ολοκλήρωσε τις εργασίες αναστήλωσης και πλήρους ανακαίνισης δύο δημοτικών κτιρίων, του Πατουλίδειου Αθλητικού Κέντρου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λαιμού. Τα κτίρια παραδόθηκαν ήδη στο Δήμο και σε όλους τους κατοίκους των Πρεσπών, έτοιμα να φιλοξενήσουν κάθε είδους πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα και να αποτελέσουν ξανά σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους.

Το Πατουλίδειο Αθλητικό Κέντρο διαθέτει πλέον θέρμανση, νέο τάπητα με διαγραμμίσεις για μπάσκετ και βόλεϊ, νέο ηλεκτρονικό πίνακα αποτελεσμάτων, ειδική λυόμενη εξέδρα και σύστημα video-προβολών. Αντίστοιχα, η Βιβλιοθήκη απέκτησε θερμομόνωση, επιπλέον ωφέλιμο χώρο, πλήρως εξοπλισμένη παιδική γωνιά, ηλεκτρονικούς υπολογιστές με δωρεάν πρόσβαση στο internet και πλήρη εξοπλισμό για προβολές κινηματογραφικών ταινιών.

Στις αρχές Μαρτίου, παραδίδεται επίσης το Πνευματικό Κέντρο στη Χώρα της Σαμοθράκης, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως με τη συνδρομή της Δήμητρας Κουφίδου και του Δήμου Σαμοθράκης. Στο Πνευματικό Κέντρο δημιουργήθηκε νέα βιβλιοθήκη, πλήρως εξοπλισμένος χώρος γυμναστικής, χώρος δημιουργικών δραστηριοτήτων και αναψυχής για παιδιά, ενώ εγκαταστάθηκαν σύστημα video-προβολών και ηλεκτρονικοί υπολογιστές με δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Το κόστος πλήρους ανακατασκευής των κτιρίων, καθώς και όλα τα έξοδα αγοράς του εξοπλισμού τους, καλύπτονται αποκλειστικά από την COSMOTE.
Με στόχο τη μέγιστη αξιοποίηση των παραπάνω έργων, η COSMOTE έχει προγραμματίσει σειρά δράσεων, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, αλλά και προγράμματα προληπτικής ιατρικής και θεραπευτικής παρέμβασης που θα απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους των Πρεσπών και της Σαμοθράκης.
Με την τρίτη ενέργεια «Ο κόσμος μας, εσύ» η COSMOTE υπενθυμίζει ότι ο κόσμος των πελατών της από κάθε γωνιά της χώρας αποτελεί πηγή έμπνευσης για την εταιρεία και προσπαθεί να κάνει, με μια ακόμη πρωτοβουλία, τον κόσμο καλύτερο.

Παρουσία στους ακρίτες!

Η παρουσία της COSMOTE στην ελληνική περιφέρεια δεν περιορίζεται στην ενέργεια «Ο κόσμος μας, εσύ». Είναι συνεχής και συνεπής. Μεταξύ άλλων, από το 2010, η εταιρεία, με το πρόγραμμα «Πλοήγηση στον Κόσμο» έχει εισάγει στη νέα ψηφιακή εποχή περισσότερα από 120 σχολεία και 3.500 μαθητές στα πιο απομακρυσμένα μέρη της χώρας μας, εγκαθιστώντας εξοπλισμό ασύρματου, δωρεάν internet.

Παράλληλα, στηρίζει πρωτοετείς φοιτητές Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από την Περιφέρεια μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών ΟΤΕ-COSMOTE. Από το 2002 μέχρι και σήμερα, έχουν απονεμηθεί συνολικά 126 Υποτροφίες και 257 Τιμητικές Διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 2 εκατ. ευρώ.

Επίσης, από το 2001 έχει ενισχύσει οικονομικά 70 Εκστρατείες Προληπτικής Ιατρικής του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού “Ανοιχτή Αγκαλιά των «Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής»” σε 153 προορισμούς σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας, στο πλαίσιο των οποίων έχουν πραγματοποιηθεί άνω των 126.957 ιατρικών πράξεων σε παιδιά και ενήλικες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑