Εκδηλώσεις

Published on March 17th, 2013 | by fileto

0

Και ο χρυσός της Θράκης άρμα στο Ξανθιώτικο καρναβάλι

«Έτσι γλεντάμε εμείς που σας χρωστάμε…» ο τίτλος της φετινής Καρναβαλικής Παρέλασης 2013 και ο κόσμος που βρέθηκε στην Ξάνθη, συμμετέχοντας είτε ενεργά είτε ως θεατής στις εκδηλώσεις της Κυριακής, έδωσε το μήνυμα σε όλους αυτούς που προσπαθούν καθημερινά να χαλάσουν τη ζωή όλων μας.

Το κέφι δεν σταμάτησε λεπτό από το βράδυ της Παρασκευής και κορυφώνεται σε λίγη ώρα με το κάψιμο του Τσάρου στον ποταμό Κόσυνθο.

Το πρωί της Κυριακής, την έναρξη έδωσε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης με την καθιερωμένη πλέον εκπομπή, που σε ζωντανή σύνδεση με τις ηχητικές εγκαταστάσεις έβαζε τους επισκέπτες στο κλίμα, δίνοντάς τους μια πρώτη γεύση απο το τι θα επακολουθούσε.

Είκοσι λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι, το πρώτο άρμα με την φετινή Βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού Λάουρα Νάργες κάνει εντυπωσιακή είσοδο στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης και ξεσηκώνεται το πλήθος χορεύοντας στους ξέφρενους ρυθμούς.

Το άρμα της Βασίλισσας ακολουθεί η Θρακική Θεατρική Σκηνή, που για πρώτη χρονιά ξεκινά την Καρναβαλική Παρέλαση από την θέση Νο1 και πλημμυρίζει την περιοχή με χρώματα, δίνοντας μια καλή γεύση στους θεατές γι’ αυτό το οποίο θα ακολουθούσε.

Οι χιλιάδες καρναβαλιστές, που με την συμμετοχή τους καθιερώνουν για πολλοστή φορά το καρναβάλι της Ξάνθης, ως το καλύτερο στη χώρα, αγκαλιάζονται και χορεύουν σαν κουβάρι, πλημμυρίζοντας την Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης με χρώματα που εκτοπίζουν την μουντάδα της καθημερινότητας και το γλέντι συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ παραπλεύρως του Ποταμού Κόσυνθου, όπου επισκέπτες και μέλη των συλλόγων γίνονται μια μπάλα διασκέδασης.

πηγή: Φωνή της Ξάνθης


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑