Ειδήσεις

Published on March 26th, 2013 | by fileto

0

Γερμανική επίθεση αγάπης με Φούχτελ και Οττο

Επικοινωνιακή αντεπίθεση αγάπης της Γερμανίας για την Ελλάδα εχουν αναλάβει ο γνωστός μας Φούχτελ και ο Όττο Ρεχάκελ παλιός μας γνώριμος από την επιτυχία μέσω της εθνικής μας ομάδας στο Euro.

H αρχή έγινε από τον υπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, ο οποίος σε μήνυμα στους Γερμανούς τουρίστες τους ζήτησε να επισκεφτούν την Ελλάδα και αυτήν τη τουριστική περίοδο, με αφορμή επίσκεψή του στο υπουργείο Τουρισμού, σήμερα.

Μιλώντας αποκλειστικά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μια καταπληκτική χώρα για διακοπές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Έχει κάνει πολλά βήματα προόδου και είναι μία απολύτως ασφαλής χώρα την οποία αξίζει να επισκεφτούν οι Γερμανοί.

Από τη μεριά του ο Ότο Ρεχάγκελ μίλησε στην κρατική τηλεόραση με αφορμή την παρουσία του στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και  τη διάθεση της Γερμανίας να βοηθήσει. Έφερε ως παράδειγμα δε την εθνική για να τονίσει πως τα πάντα είναι εφικτά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ότο Ρεχάγκελ στην κρατική τηλεόραση:

Για το αν έχει ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί πλέον στην Κύπρο:

«Δεν είμαι οικονομολόγος. Όταν υπάρχουν δυσκολίες στη ζωή, πάντα υπάρχουν και κανόνες πώς μπορούμε να σώσουμε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Όταν είμαστε σε δύσκολη φάση, πρέπει όλοι να ενωθούμε και σε απλά λόγια: πρέπει τη ζώνη να τη σφίξεις πιο δυνατά, αλλά όχι τόσο δυνατά ώστε να μην μπορείς να αναπνέεις».

Για τον λόγο που βρίσκεται στην Ελλάδα:

«Είμαι προσκεκλημένος του κ. Φούχτελ και της Κυβέρνησης να επισκεφτώ εδώ την Ελλάδα. Είχαν κάνει κάποια συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο, όταν ψήφιζαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γερμανίας και ασφαλώς είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επισκέπτομαι τη δεύτερή μου πατρίδα και να δω ορισμένους φίλους που έχω εδώ στην Ελλάδα».

Για το αν μεταφέρει κάποια μήνυμα της Άνγκελα Μέρκελ:

«Όταν ήταν στο κοινοβούλιο της Γερμανίας, όταν ψήφιζαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από έναν χρόνο, η κ. Μέρκελ μίλησε μαζί μου να έρθουμε στην Ελλάδα να ζωντανέψουμε τις σχέσεις των δύο λαών. Εγώ, από την πλευρά μου, είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ο κ. Φούχτερ είναι υπεύθυνος για αυτή την υπόθεση. Όταν ήρθαμε εμείς οι δύο (εννοεί τον κ. Τοπαλίδη) και αναλάβαμε την Εθνική Ελλάδας δεν υπήρχε η κρίση, δεν είχαμε καταλάβει τίποτα τέτοιο. Υπήρχε μόνο η κρίση σε αγωνιστικό ποδόσφαιρο, αλλά εμείς καταφέραμε να το ξεπεράσουμε».

Για το πώς ξεπεράσαμε την κρίση του ποδοσφαίρου:

«Πρέπει να φανταστείτε πως είναι οι αθλητές μεταξύ 18 και 35 ετών, σίγουρα αγαπούν τον εαυτό τους και είναι λίγο εγωιστές. Τους δώσαμε να καταλάβουν πως μόνο μαζί μπορούμε να καταφέρουμε κάτι και το κάναμε αυτό. Όταν υπάρχει μία κρίση και κάνεις μία συζήτηση, όπως για παράδειγμα με τους παίκτες, και θέλεις να πετύχεις κάτι, πρέπει να το κάνεις σταδιακά βήματα για να φτάσεις στην επιτυχία».

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑