Ειδήσεις

Published on March 29th, 2013 | by fileto

0

Εξι σταθμοί διοδίων από τον Έβρο μέχρι Θεσσαλονίκη

Ψυχρολουσία ένοιωσαν οι αιρετοί που βρέθηκαν στην Αθήνα πραγματοποιώντας επίσκεψη των φορέων της Καβάλας και της Περιφέρειας ΑΜΘ πραγματοποιήθηκε χθες στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρο Καλογιάννη, για το θέμα της εγκατάστασης σταθμού διοδίων στη Μουσθένη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Καβάλας Μενέλαος Χατζηαποστολίδης, καθώς και ο βουλευτής Ν. Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης.

Οι εκπρόσωποι έμειναν κάγκελο όταν ο κ. Καλογιάννης ξεκαθάρισε στους παραβρεθέντες ότι θα γίνει ο σταθμός διοδίων στην Μουσθένη πλην όμως θα υπάρξει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική για τους ντόπιους και τους συχνούς χρήστες της Εγνατίας Οδού, που θα διαφέρει σημαντικά για όσους χρησιμοποιούν το δίκτυο της Εγνατίας περιστασιακά.

Επίσης δήλωσε πως θα επανεξετάσει το θέμα της χωροθέτησης των διοδίων στην Μουσθένη ενώ για τα ηλεκτρονικά διόδια διευκρίνισε ότι θα εφαρμοστούν σε βάθος χρόνου περίπου μίας διετίας, καθώς σήμερα δεν είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο.

Τέλος ο κ. Καλογιάννης ανακοίνωσε ότι συνολικά θα λειτουργήσουν 6 σταθμοί διοδίων από τον Έβρο έως στην Θεσσαλονίκη σε σχέση με τους δύο που υπάρχουν σήμερα σε λειτουργία.

Για κάνετε τον λογαριασμό ναδείτε πόσο θα κοστίζει μια μετακίνηση στην Θεσσαλονίκη μέσω Εγνατίας.

Το θετικό είναι ότι θα πάρουν ζωή τα χωριά που θα βρίσκονται στις παρακαμπτηρίους της Εγνατίας Οδού.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑