Βαλκάνια

Published on March 31st, 2013 | by fileto

0

Παράγοντας για τη Βόρεια Ελλάδα ο Ιβάν Σαββίδης

Σύμφωνα, με το ρεπορτάζ της ρωσικής ιστοσελίδας “news.mail.ru” ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο μεγάλος επενδυτής για τη Βόρεια Ελλάδα.
Να τι γράφει το ρεπορτάζ:
“Η εξαγορά του 50,36% των μετοχών μέσω του διαγωνισμού που προκήρυξε η Αγροτική Τράπεζα κόστισε στην “Donskoy Tabak” (την εταιρία συμφερόντων του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ) 3,3 εκ. ευρώ.Ο Σαββίδης προχώρησε σ’ αυτή την επένδυση γιατί θέλει να ενισχύσει τις εξαγωγές της εταιρίας εκτός Ρωσίας, με δεδομένο ότι η εγχώρια αγορά αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα με την ψήφιση νόμων κατά του καπνίσματος. “Θέλαμε μία πλατφόρμα στην Ευρώπη προκειμένου να προωθήσουμε τα προϊόντα μας στην Αφρική και την Ασία” δήλωσε σχετικά ο ίδιος.

Μετά την απόκτηση του μάνατζμεντ της εταιρείας από την Donskoy Tabak ο Ιβάν Σαββίδης είναι αναγκασμένος με βάση την συμφωνία να διατηρήσει τους 250 εργαζόμενους σ’ αυτήν και φυσικά να κάνει επένδυση για την ενίσχυση της στον χώρο της καπνοβιομηχανίας.Μετά την τρίτη αυτή ανάμιξη και εξασφάλιση μιας σημαντικής βιομηχανίας, ο Ιβάν Σαββίδης συνεχίζει να ενδιαφέρεται για παράλληλες αγορές στην ελληνική οικονομία, εν μέσω κρίσης που ολοένα βαθαίνει. Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από το περιβάλλον του, ο ίδιος μολονότι τηρεί σιγή στα θέματα οικονομικής και επιχειρηματικής στρατηγικής, ενδιαφέρεται να απλώσει το δίκτυο των εταιρειών με ξενοδοχειακή μονάδα, είτε στην περιοχή της Χαλκιδικής είτε στην περιοχή του αεροδρομίου για να συμπράξει εναλλακτικά με την μεγάλη μονάδα του Μακεδονία Παλλάς”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑