Επιχειρήσεις

Published on April 5th, 2013 | by fileto

0

Ο Παπαστράτος χρηματοδοτεί επαγγελματική κατάρτιση νέων

Πρωτοβουλία για δωρεάν επαγγελματική κατάρτισης 1.000 νέων αναλαμβάνει η εταιρία «Παπαστράτος», με αποκλειστική χρηματοδότηση της επιχείρησης.

Η υλοποίηση του προγράμματος «Προετοιμάσου για το Αύριο» θα πραγματοποιηθεί από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης (ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ). Το πρόγραμμα παρουσίασαν στον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος Νικήτας Θεοφιλόπουλος, και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ, κ. Διονύσης Νικολάου.

Το πρόγραμμα «Προετοιμάσου για το Αύριο» προσφέρει δωρεάν κατάρτιση και πιστοποίηση σε ανέργους ή εργαζομένους ή αυτοαπασχολούμενους που θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους ή να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά εργασίας.

Απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 25-50 ετών, αποφοίτους Λυκείου, ΙΕΚ, ΤΕΙ ή ΑΕΙ και με σχετική προϋπηρεσία στα πεδία που η παρακολούθηση του προγράμματος το απαιτεί. Θα προσφερθούν μαθήματα σε περισσότερα από 30 αντικείμενα/ειδικότητες, μεταξύ των οποίων: πληροφορική, σχεδίαση με autocad, βοηθοί λογιστή, ενεργειακοί επιθεωρητές, τεχνικοί συντήρησης καυστήρων, τεχνικοί ασφάλειας, πωλήσεις, τουριστικό marketing, κ.α. Στο τέλος των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα λάβουν κατόπιν εξετάσεων πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης και πιστοποιητικό επάρκειας για όσα επαγγέλματα προβλέπεται πιστοποίηση.

Η 1η φάση του προγράμματος θα διεξαχθεί από τις 25 Απριλίου έως τις 25 Ιουλίου 2013, ενώ η 2η φάση από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου 2013. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν πανελλαδικά στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Πάτρα και την Αλεξανδρούπολη.
Στόχος είναι, εντός του 2013, να καταρτιστούν 1.000 άτομα.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις, τα κοινωνικά και ειδικά ανά αντικείμενο κριτήρια επιλογής καθώς και να δηλώσουν συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικής αίτησης στο www.ivepe.gr.

«Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία της εταιρείας Παπαστράτος, η οποία θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, διότι υποδηλώνει την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει μία ιδιωτική εταιρία στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας επενδύοντας στο πιο ελπιδοφόρο και δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τους νέους. Απαιτείται η συστράτευση όλων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας. Η κινητοποίηση και ο συντονισμός όλων των πολιτικών, κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας είναι απαραίτητη» δήλωσε ο υπουργός.

«Ως μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας, με ιστορία πλέον των 80 ετών, δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι στα όσα συμβαίνουν. Πέραν λοιπόν των μεγάλων επενδύσεων που έχουμε πραγματοποιήσει, στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα, αναλαμβάνουμε τώρα αυτή την πρωτοβουλία στο πλαίσιο της κοινωνικής συνεισφοράς της εταιρείας μας, πιστεύοντας ότι το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας είναι εξαιρετικό και πρέπει να το ενισχύσουμε ώστε να είναι έτοιμο για την επόμενη ημέρα» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος Νικήτας Θεοφιλόπουλος, μετά την  παρουσίαση του προγράμματος στον Υπουργό Εργασίας.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Νικ. Θεοφιλόπουλος ως Δ.Σ. της Παπαστράτος, προχωρεί για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε κίνηση στήριξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας στη δύσκολη συγκυρία. Προηγήθηκε η συμφωνία αξίας 200 εκατ. ευρώ για αγορά του 50% της ελληνικής παραγωγής καπνού από την εταιρεία, της οποίας έιναι ο αρχιτέκτονας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑